CNME de Zwanebloem


Het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME) de Zwanebloem is een onderdeel van de ODMH en heeft als doel het stimuleren van duurzaam denken en handelen van leerlingen op de basisschool en voortgezet onderwijs.

CNME De Zwanebloem bevindt zich in de Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ aan de Bloemendaalseweg 34a te Gouda (eerste etage). Hier kunt u terecht voor de uitleen van lesmaterialen en ook is er een grote leszolder waar lessen worden gegeven. Het CNME De Zwanebloem verzorgd ook gastlessen op scholen. Jaarlijks doen er ruim 1000 groepen leerlingen mee aan die lessen en maken zij gebruik van de materialen.

Aanbod activiteiten

De Brede School Gouda, CNME de Zwanebloem, de gemeente Gouda en IVN hebben onder de naam Natuur en Milieu Punt de handen ineen geslagen wat betreft natuur- en milieueducatie in Gouda.
Natuur en Milieu Punt brengt vraag en aanbod bij elkaar op het gebied van natuur- en milieueducatie voor leerlingen van de basisschool.

Lenen lesmateriaal

Op maandag en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur kunt u bij De Zwanebloem, Bloemdaalseweg 34a te Gouda, lesmaterialen ophalen en terugbrengen. Kijk voor meer informatie op lesaanbod van De Zwanebloem. Hier vindt u ook het NME lesaanbod in de regio Midden-Holland. Wilt u het lesmateriaal eerst bekijken maak dan een afspraak met ons via zwanebloem@odmh.nl.


Meer informatie?

Wilt u (meer) informatie over De Zwanebloem bel dan naar 0182  57 20 33 of neem via zwanebloem@odmh.nl contact met ons op.