Natuur- en milieueducatie (NME)


Samen met de partners zorgt de ODMH ervoor dat er één overzichtelijk digitaal aanbod is van alle activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie in Gouda. Scholen in de regio Midden-Holland daar optimaal gebruik van kunnen maken.

Bij het regionale Centrum voor Natuur- en Milieueducatie de Zwanebloem (CNME de Zwanebloem) kunt u terecht voor natuur- en milieueducatie. Dit betekent dat kinderen en jongeren natuurlessen bij ons kunnen volgen. Ook zijn er excursies op locatie mogelijk en is er gelegenheid tot het lenen van lesmaterialen.

Daarnaast zijn er voor verschillende doelgroepen langer lopende programma’s (activiteiten).

Contact

Heeft u vragen over Natuur- en milieueducatie? U kunt bellen met de ODMH via 088 54 50 000 en vragen naar de vakgroep Duurzaamheid, of mail naar zwanebloem@odmh.nl.

Energiecoaches

Energiecoaches opgeleid

Door de dagelijkse dingen nét iets anders te doen, kunt u vaak al veel energie (en dus ook geld) besparen. Daarom zetten de gemeente Gouda en de Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) Energiecoaches in om Gouwenaars bewust te maken van hun energiegebruik.

Een energiecoach kan bij u thuis laten zien hoe u eenvoudig, zonder extra kosten, energie kunt besparen met allerlei handige en praktische tips in en om huis.

2017-11-23-Bomenplantdag-te-Gouda-met-wethouder-Gouda-11

Goudse Boomfeestdag

Op donderdag 23 november heeft de jaarlijkse Goudse Boomfeestdag weer plaatsgevonden.

Leerlingen van de Koningin Wilhelminaschool zijn hiervoor ’s ochtends vroeg op pad gegaan. Wethouder Daphne Bergman heeft als eerste het voorbeeld gegeven en samen met de leerlingen van de Koningin Wilhelminaschool een boom geplant. Daarna staken de kinderen de handen uit de mouwen om de overige 10 bomen te planten.

De Boomfeestdag wordt georganiseerd door de ODMH op verzoek van de gemeente Gouda.

Milieu educatie 1441_kinderboerderij2010

Natuurlessen bij CNME de Zwanebloem

,,Wij hopen bij de kinderen respect op te bouwen voor natuur en milieu, zodat ze later als volwassenen de juiste keuzes maken”, zegt Else Lotte van Driel coördinator bij het CNME de Zwanebloem te Gouda.

Onlangs is zij geïnterviewd over de werkzaamheden van het CNME.
Lees hier het artikel dat in het AD Groene Hart is verschenen.