Natuur- en milieueducatie (NME)


Het Centrum voor Natuur- milieueducatie (CNME) De Zwanebloem wil op de scholen in de regio Midden-Holland kennis overbrengen op het gebied van natuur- en milieu.

Die scholen kunnen bij ons terecht voor de aanvraag van lessen/lesmaterialen en activiteiten (bijvoorbeeld excursies) voor leerlingen van de basisschool en voortgezet onderwijs. Incidenteel zijn er ook activiteiten voor volwassenen.

In samenwerking met andere partijen (o.a. de Brede School en Watersnip) organiseert en coördineert de ODMH deze lessen en activiteiten.

CNME De Zwanebloem bevindt zich in Gouda aan de Bloemendaalseweg 34A. op dit terrein bevindt zich ook de kinderboerderij 'De Goudse Hofsteden'.

Op nmemiddenholland.nl kunt u ons aanbod bekijken. Ook kunt u hier lessen/lesmaterialen reserveren.

Contact

Heeft u vragen over Natuur- en milieueducatie? U kunt bellen met de ODMH via 088 54 50 000 en vragen naar de vakgroep Duurzaamheid, of mail naar zwanebloem@odmh.nl.

Vrijwilliger Piet

Vrijwilliger Piet 5 jaar werkzaam bij De Zwanebloem

“Vijf  jaar geleden was ik als vader aanwezig bij de voorjaarsles voor groep vier op CNME De Zwanebloem. Voor mijzelf was het minstens zo leuk als voor mijn zoon om met het kikkerdril, de kuikentjes, de bijen en de bloesem bezig te zijn. Kennelijk was dat te zien!”

2017-11-23-Bomenplantdag-te-Gouda-met-wethouder-Gouda-11

Goudse Boomfeestdag

Op donderdag 23 november heeft de jaarlijkse Goudse Boomfeestdag weer plaatsgevonden.

Leerlingen van de Koningin Wilhelminaschool zijn hiervoor ’s ochtends vroeg op pad gegaan. Wethouder Daphne Bergman heeft als eerste het voorbeeld gegeven en samen met de leerlingen van de Koningin Wilhelminaschool een boom geplant. Daarna staken de kinderen de handen uit de mouwen om de overige 10 bomen te planten.

De Boomfeestdag wordt georganiseerd door de ODMH op verzoek van de gemeente Gouda.

Milieu educatie 1441_kinderboerderij2010

Natuurlessen bij CNME de Zwanebloem

,,Wij hopen bij de kinderen respect op te bouwen voor natuur en milieu, zodat ze later als volwassenen de juiste keuzes maken”, zegt Else Lotte van Driel coördinator bij het CNME de Zwanebloem te Gouda.

Onlangs is zij geïnterviewd over de werkzaamheden van het CNME.
Lees hier het artikel dat in het AD Groene Hart is verschenen.