CNME de Zwanebloem


Het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME) de Zwanebloem is een onderdeel van de omgevingsdienst Midden-Holland en stimuleert duurzaam denken en handelen bij leerlingen op de basisschool.

De Zwanebloem bevindt zich in de Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ aan de Bloemendaalseweg 34a te Gouda (eerste etage). Daar is ons kantoor van waaruit wij tevens de uitleen van materialen organiseren. Ook hebben wij hier een grote leszolder waar lessen worden gegeven. Deze lessen kunnen ook op locatie of bij de scholen verzorgd worden door Watersnip Natuuractiviteiten.
Jaarlijks doen er ruim 1000 groepen leerlingen mee aan die lessen en maken gebruik van de materialen.
Via de NME gids Midden-Holland vindt u meer informatie over het lesaanbod in onze regio. Het aanbod van De Zwanebloem kunt u ook via deze link vinden.

Natuur en Milieu Punt

De Brede School Gouda, CNME de Zwanebloem en de gemeente Gouda hebben de handen ineen geslagen wat betreft natuur- en milieueducatie in Gouda.
Onder Natuur en Milieu Punt hebben zij het aanbod van hun activiteiten in kaart gebracht en gebundeld op www.natuurenmilieupunt.nl. Op deze website vindt u ook  het jaarprogramma en andere informatie over het aanbod en de activiteiten voor natuur- en milieueducatie.

Lenen van lesmaterialen

Op maandag en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur kunt u bij De Zwanebloem lesmaterialen ophalen en terugbrengen. Wilt u het lesmateriaal eerst bekijken maak dan een afspraak met ons.


Meer informatie?

Wilt u (meer) informatie over De Zwanebloem bel dan naar 0182  57 20 33 of neem via zwanebloem@odmh.nl contact met ons op.