Durf jij de stap te maken?


Ben jij toe aan echt iets nieuws? Twijfel je over je huidige baan? Heb je achteraf toch de verkeerde studie gekozen? OZHZ en ODMH zoeken samen maar liefst 18 nieuwe collega’s die aan de slag willen als bouwvergunningverlener of toezichthouder. Wij leiden je op tot bouwspecialist. Werken bij de omgevingsdienst betekent zinvol werk, jij draagt direct bij aan een fijne leefomgeving voor jezelf en anderen.

Ervaring niet nodig

Wij vragen geen ervaring in de bouw en geen specifieke opleidingsrichting of -niveau. Maar onderschat het niet: de functies zijn bijzonder uitdagend, dynamisch. Ze vragen veel van je. We vragen daarom om de juiste competenties, houding en ambities.

Wat bieden we?

Van OZHZ en ODMH krijg je een betaalde baan, met uitzicht op een vast contract en veel perspectief. Ook betalen we je studie en cursussen en kom je terecht in een hecht, gedreven team. Nieuwsgierig?

Werken bij een omgevingsdienst in de bouw?

De woningnood is hoog. In rap tempo wordt gebouwd en verbouwd. Als omgevingsdienst werken wij keihard om dat op een goede manier mogelijk te maken. Als vergunningverlener zoek je naar oplossingen bij ingewikkelde aanvragen. Als toezichthouder ga je op pad om te kijken of hoe de bouw verloopt. Met jouw werk help je mee  aan nog meer veilige en duurzame woningen. Maar ook aan nieuwe kantoren, fabrieken, bijgebouwen, feestlocaties. Hoe dat er in de praktijk uit ziet?

Podcast

Je weet nooit wat de dag gaat brengen. Het is nooit saai en nooit hetzelfde.

Vergunningverlener bij OZHZ

Ik vind het een mooie organisatie. Het werk is ontzettend veelzijdig.

Toezichthouder bij ODMH

Bouwspecialisten vertellen

Het verhaal van vergunningverlener Erwin

" Met mijn werk draag ik bij aan een veilige omgeving, dat vind ik mooi".

Het verhaal van toezichthouder Jimmy

" Ik krijg veel ruimte om me te ontwikkelen en opleidingen te volgen”.

Werken vanuit Dordrecht of Gouda

OZHZ werkt in de regio Zuid-Holland Zuid, met een kantoor in het centrum van Dordrecht. ODMH werkt in Midden-Holland, het ODMH-kantoor staat in Gouda. Kijk dus welke regio jou het beste past. Ongeacht welke omgevingsdienst je kiest: het traject is hetzelfde. Je opleiding volg je gedeeltelijk samen.

Je bent nooit uitgeleerd. Elke dag leer je meer. Zelfs al ben je jaren in het vak.

Vergunningverlener bij OZHZ

De veelzijdigheid van taken schept zeker mogelijkheden. Die kansen krijg je hier!

Toezichthouder ODMH

De opleiding

OZHZ en ODMH hebben samen het unieke leer- en werktraject opgezet. Samen leiden we 18 nieuwe collega’s op die binnen één van de organisaties aan de slag gaan. Je volgt als bouwspecialisten in opleiding een inhoudelijke opleiding over wet- en regelgeving en de technische aspecten. Bij de uitvoering van taken begeleidt een vakspecialist je intensief. Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Wat past jou het beste: vergunningverlener of toezichthouder?

Voordat je begint aan het traject, kiezen we samen wat het beste bij jou past: een functie als vergunningverlener of toezichthouder? Wel zit je grotendeels samen in het opleidingstraject. Daardoor leer je ook de andere functie goed kennen. Het traject duurt 1 jaar, daarna stroom je in op een voor jou passende functie binnen de omgevingsdienst.

Meer weten? Solliciteren? Ga met ons in gesprek

Lijkt de functie je iets? Laat het ons weten. Dit tot en met 9 januari. Geef duidelijk aan waarom dit traject bij jou past en welke functie jouw voorkeur heeft (vergunningverlener of toezichthouder).

Ga met ons in gesprek

Wij vinden het belangrijk dat we persoonlijk contact hebben. Daarom horen we graag wie jij bent en heb jij de gelegenheid ons te leren kennen. De selectieprocedure bestaat daarom uit de volgende stappen:

  • Op 13 of 14 januari een korte online kennismaking. Je hoort uiterlijk 11 januari of je hiervoor wordt uitgenodigd;
  • Op 20 januari een selectiedag op locatie in Gouda of Dordrecht. We nemen dan de tijd om jou te leren kennen, maar vertellen je ook meer over ons programma, onze organisatie en het werk.
  • De week daarna vinden de eindgesprekken plaats. We hopen jou daarna te kunnen feliciteren!

Bekijk de vacature en meld je aan