Film: Onder het maaiveld

Gepubliceerd op 22 januari 2024

Op 21 februari kun je gratis komen kijken naar de bijzondere film 'Onder het maaiveld'. Er is een speciale middagvoorstelling voor kinderen en een reguliere voorstelling in de avond

Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. Maak kennis met deze ondergrondse wereld van o.a. larven, wormen, schimmels, bacteriën en geleedpotigen.

Op 21 februari kunt u gratis komen kijken naar de bijzondere film 'Onder het maaiveld' waarin u kennis maakt met de wereld onder uw voeten.

Er is een speciale middageditie met activiteit voor de kinderen en in de avond wordt de reguliere film vertoond.

Programma

Woensdag 21 februari: 14:00 - 17:00  Junior editie
14:00 - 14:30 Inloop
14:30 - 16:00 Film
16:00 - 16:30 Activiteit

Bekijk hier de trailer.

Woensdag 21 februari: 19:00 - 21:30  Reguliere editie
19:00 - 19:30 Inloop
19:30 - 20:00 Inleiding
20:00 - 21:30 Film

Bekijk hier de trailer

De activiteit in de middag en de inleiding in de avond worden verzorgd door het IVN Natuur educatie. 

Locatie
Cultuurhuys De Kroon
Gouweplein 1
2741 MW Waddinxveen

Inschrijven

Er zijn 72 plaatsen beschikbaar! Inschrijven kan hier: Inschrijven

De avondeditie is inmiddels vol.

Uitgebreide beschrijving:

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. We staan op het punt om een grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem?

De film Onder het maaiveld laat zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten. Eigenlijk heel bijzonder dat we elke dag over de natuur heen kijken die de basis vormt van ons bestaan op aarde.