Beleidsadviseur VTH (Bedrijven)

Gepubliceerd op 18 januari 2023

Ben jij een beleidsadviseur die graag een volgende stap wil maken? Ben je proactief, gericht op samenwerking en ben je graag de spil van de afdeling? Wil je bijdragen aan het ontwikkelen van de afdeling en het optimaliseren van de werkprocessen dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) te Gouda is een plek vrijgekomen voor een

Beleidsadviseur VTH (Bedrijven)
32 - 36 uur per week

Als beleidsadviseur maak je deel uit van de staf Bedrijven. Samen met het afdelingshoofd en 3 teamleiders geef je sturing aan de afdeling Bedrijven. Hier werken ongeveer 50 medewerkers. De taken binnen de afdeling liggen op het vlak van vergunningverlening, toezicht en handhaving, zwemwater (zwembaden en oppervlaktewater) en toezicht op energie.

De kracht van de afdeling Bedrijven is het kwalitatief en kwantitatief goed uitvoeren van de afgesproken jaarprogramma’s voor onze deelnemende gemeenten en de Provincie Zuid-Holland. Als beleidsadviseur ben je mede verantwoordelijk voor de continuïteit en stabiliteit van het hoge niveau van deze dienstverlening.
De uitdaging ligt in het continu innoveren binnen het Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) domein en daarbij ook buiten de lijntjes te durven kleuren. Daarbij zoek je steeds meer de samenwerking op met de andere omgevingsdiensten in Zuid-Holland en in het land.

Wat ga je doen?

 • Je signaleert relevante vakinhoudelijke ontwikkelingen en veranderde wetgeving op het vakgebied VTH. Je ontwikkelt uitvoeringsbeleid naar aanleiding van gewijzigde regelgeving en zorgt voor de implementatie ervan. Je stemt het uitvoeringsbeleid VTH af op de andere beleidsvelden binnen de ODMH;
 • Je trekt en bent betrokken bij grote en kleine projecten (intern en extern). Zo ben je bijvoorbeeld de ‘security officer’ bij de inzet van drones (landelijk);
 • Je zorgt ervoor dat de kwaliteitscriteria geborgd worden. Je ontwikkelt, verbetert en implementeert het kwaliteitsgericht werken binnen de afdeling Bedrijven;
 • Je bent de belangrijke spil binnen de staf en vraagbaak voor je collega’s. Zo ondersteun je onder andere de teamleiders en het afdelingshoofd in de 2-wekelijkse stafvergadering en adviseer je gevraagd en ongevraagd de teamleiders en het afdelingshoofd;
 • Je vervult samen met het afdelingshoofd het accounthouderschap voor de Provincie Zuid-Holland;

Jouw kwaliteiten

 • Inhoudelijk: Het vakgebied VTH kent voor jou geen geheimen en je bent op de hoogte van actuele thema’s en relevante ontwikkelingen.
 • Initiatiefrijk: Je bent een proactieve collega die denkt in mogelijkheden en je signaleert kansen. Bij jou is het glas halfvol en je ziet mogelijkheden voor jezelf en de ODMH
 • Toegankelijk en gericht op samenwerking: Je verbindt je gemakkelijk met je collega’s van de ODMH en met de collega’s van de gemeenten en de provincie met wie je samenwerkt. Je werkt zelfstandig maar je bent ook een teamplayer;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden: Je bent klantgericht en organisatie- en bestuurlijk sensitief. Complexe vraagstukken vereenvoudigen ligt jou wel en je hebt een vlotte pen. Je anticipeert op de verwachtingen en de wensen van de verschillende stakeholders. Je gaat op een creatieve manier om met belangenverschillen.
 • Aanpassingsvermogen: Je kunt je goed inleven in de ander, stelt de juiste prioriteiten en je doet aan verwachtingsmanagement. Je bent hierdoor een betrouwbare partner en collega.

Wat vragen wij?

Je herkent jezelf in de gevraagde kwaliteiten en beschikt over een relevante opleiding op minimaal hbo-niveau.

Waarom jij kiest voor werken bij de ODMH?

Wil jij een baan die ertoe doet? Dan is een baan bij de ons echt iets voor jou.

Wij willen dat inwoners en ondernemers nu én in de toekomst in een veilige, duurzame en gezonde omgeving kunnen wonen en werken.

Via Werken bij ODMH - Omgevingsdienst Midden-Holland kan je meer zien over ons mooie werk.

Werken bij ons betekent ook, werken voor een ambitieuze, innoverende en digitaal gestuurde organisatie in een informele sfeer met ongeveer 200 collega’s. We bieden goede arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden en ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

Verder bieden wij:

 • Een salaris van maximaal € 5.021,- bruto per maand (CAO SGO, schaal 10a) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar uitloopschaal (11, maximaal € 5.372,-) is mogelijk.
 • Als het van beide kanten bevalt gaan wij graag een langdurige samenwerking met je aan.
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% in aanvulling op je salaris dat je kan opnemen wanneer het jou uitkomt.
 • Een online leeromgeving via GoodHabitz die altijd voor jou beschikbaar is met een gevarieerd aanbod op het gebied van kennis en vaardigheden.
 • Een fiscaal gunstige vitaliteits- en duurzaamheidsbudget.
 • Regelmatig informele activiteiten zoals gezondheidsevenementen, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest.
 • De ODMH te Gouda is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto.
 • Ons parkeerterrein heeft parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Ben je enthousiast geworden?

Solliciteer vóór maandag 13 februari 2023 via dit formulier.

Wij kijken ernaar uit om je te ontmoeten en nemen contact met je op om kennis te maken. Dit kan ook al voor de sluitingsdatum zijn.

Bel voor vragen over de functie met Wim Teeuwen, afdelingshoofd Bedrijven,
088 - 54 50 368. Als je het leuk vindt kun je vrijblijvend met Wim afspreken om samen een kopje koffie te drinken.

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kan je bellen met Marie-Louise Henket, HR-adviseur,  088 - 54 50 301.