Vacature jurist omgevingsrecht

Gepubliceerd op 17 januari 2022

Ben jij een jurist met ervaring die zich professioneel en persoonlijk verder wil ontwikkelen in het omgevingsrecht? Of ben je een starter met frisse ideeën die via 'learning-on-the-job' de eerste stappen hierin wil zetten? Dan ben je bij de ODMH in Gouda aan het goede adres!

Ben jij een jurist met ervaring die zich professioneel en persoonlijk verder wil ontwikkelen in het omgevingsrecht? Òf ben je een starter met frisse ideeën die via ‘learning-on-the-job’ de eerste stappen hierin wil zetten? Dan ben je bij de ODMH in Gouda aan het goede adres! Mensen willen prettig met elkaar samenwonen in hun leefgebied. Hoe mooi zou het zijn als jij hieraan kan bijdragen? Ben jij een persoon op wie je collega’s kunnen bouwen èn die zich graag inzet voor een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving? Dan zoeken wij jou!

Jurist omgevingsrecht
Gouda, 32-36 uur

Een betrokken team met gedreven specialisten verwelkomt jou met open armen!

Met 16 man (en natuurlijk vrouw) staan we sterk in ons team Juridische zaken! Ons gedreven team, van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, leidt handhavingstrajecten en bezwaar- en beroepszaken in goede banen. Dit doen we organisatie-breed. Zo kunnen we ons gevarieerde werkgebied voor mens en natuur op orde houden. Met juridische adviezen staan we onze (keten)partners bij. Deze adviezen zijn voor hen van groot belang. Of het nu gaat om het opleggen van herstelmaatregelen aan de eigenaar van een bouwvallig pand of het organiseren van een mediationgesprek; wij zorgen voor een veilige leefomgeving.

Wij vinden het belangrijk dat jij in jouw team de mogelijkheid krijgt je eigen plek te vinden. Om ons team naar een hoger level te tillen, zijn wij op zoek naar twee juristen omgevingsrecht.

“Behulpzaam, sympathiek, zorgvuldig, betrokken, gezellig, vriendelijk, warm en betrouwbaar zijn de woorden waarmee ik het team Juridische Zaken het beste kan beschrijven. We zijn bereid elkaar te helpen en willen het verschil maken. Daarnaast bestaat het omgevingsrecht uit verschillende deelgebieden en hierdoor is er ontzettend veel diversiteit. Door wetswijzigingen en de rechtspraak is het omgevingsrecht steeds in ontwikkeling. Dit maakt het werk gevarieerd en uitdagend. Het zou toch mooi zijn als jij, als (startende) jurist, bij ons ervaring kan opdoen die de rest van je veelbelovende carrière zal vormen? Kortom, zoek niet verder, solliciteer direct en kom ons ontzettend leuk team versterken!” (jurist Lemmy, gestart 2020)

Jouw echte toegevoegde waarde als jurist omgevingsrecht?

 • Tot jouw taken behoort onder meer dat je diverse handhavingszaken op het gebied van brandveiligheid, asbest, monumenten, natuurgebieden, bedrijventerreinen en recreatieparken behandelt.
 • Je handelt bezwaar- en beroepszaken tegen handhavingsbesluiten en omgevingsvergunningen af;
 • Zowel intern als extern breng je adviezen uit op diverse vlakken. Jouw adviezen bepalen het succes van verschillende handhavingsdossiers. Dit kunnen bijvoorbeeld adviezen zijn ten behoeve van de gemeentelijke Huisvestingsverordening of adviezen richting het bestuur van onze gemeenten/opdrachtgevers. Je levert hiermee adviezen van een hoog niveau die aansluiten bij de wensen van onze klanten of collega’s.
 • Je kunt snel schakelen want het kan voorkomen dat er per direct bestuursdwang toegepast moet worden voor bijvoorbeeld het verwijderen van een asbest dak van een sportaccommodatie;
 • Je fungeert als sleutelfiguur in de communicatie met de overtreder, bezwaarmakers en/of verzoekers om handhaving. Je bedenkt graag oplossingen die bij de situatie passen en probeert via minnelijk overleg tot een oplossing te komen. Als dit lukt geeft dit extra voldoening.

Jouw kwaliteiten

 • Inlevingsvermogen: je kunt je goed inleven in het standpunt van een ander. Je hebt sterke luistervaardigheden, stelt open vragen en je hebt begrip voor tegengestelde belangen. Zo ben je een prettige gesprekspartner voor inwoners, wethouders en andere betrokkenen.
 • Zelfstandigheid: je bent een echte aanpakker, je signaleert knelpunten en bent in staat deze zelfstandig op te pakken. Je zoekt daarbij actief samenwerking met de andere teams als dit nodig is.
 • Communicatief sterk: je bent een netwerker, weet je goed uit te drukken en hebt overtuigingskracht.

Het is belangrijk dat je over een politieke antenne beschikt en dat in staat bent je communicatiestijl aan je gesprekpartner aan te passen. Je kunt meedenken met onze opdrachtgevers (gemeenten) en bent praktisch, nauwkeurig en oplossingsgericht. Jij weet ODMH intern- en extern te vertegenwoordigen, met een klantgerichte instelling.

Wat vragen wij?

 • Je beschikt over een afgeronde relevante opleiding op HBO/WO niveau.
 • Relevante werkervaring, opgedaan bij een overheidsinstelling.
 • Je hebt affiniteit met omgevingsrecht. In de brede zin van het woord.

Heb je een juridische opleiding afgerond maar nog weinig of geen werkervaring in het vakgebied? Ook dan word je uitgenodigd om te solliciteren. Bij ons krijg je de kans om je hierin verder te ontwikkelen. Wij verwachten van jou wel een goede motivatie en grote inzet om het vak te leren.

Waarom jij kiest voor werken bij de ODMH?

De ODMH biedt jou een leuke functie met een prima salaris en goede arbeidsvoorwaarden. Je werkt in een hecht team van professionals in een informele werkomgeving met ruim 200 ambitieuze collega’s. We werken met flexibele werktijden en werkplekken.

Wat wij verder bieden:

 • Een salaris van maximaal € 4.831,- bruto per maand (CAO SGO, schaal 10A) bij een 36-urige werkweek. Voor een starter hanteren we de aanloopschaal, schaal 10.
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %;
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een gezondheidsdag, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest. In deze tijd maken we op een creatieve, alternatieve manier contact met elkaar want we hechten veel waarde aan onderlinge binding.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en faciliteren dit;
 • Ons parkeerterrein heeft parkeerplekken met elektrische laadpalen;
 • Bekijk hier onze bedrijfsfilm om een indruk te krijgen!

Klaar voor een zinvolle bijdrage aan onze leefomgeving en ons team van specialisten?

Solliciteer dan via de website:

https://vacatures.odmh.nl/vacaturebeschrijving/jurist-omgevingsrecht-2

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over de inhoudelijke functie, neem dan contact op met Natasja van Elderen, teamleider Juridische Zaken telefoonnummer 088-54 50 137.

Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure Inge Langenkamp, HR-adviseur, telefoonnummer 06-39711574 of hr@odmh.nl

WWW.ODMH.NL

De ODMH draagt bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving.

Dit doen we door milieutaken in de hele regio en bouw- en woningtoezichttaken in een gedeelte ervan uit te voeren in opdracht van de regiogemeenten en de provincie Zuid-Holland. De ODMH heeft vier afdelingen; bouw- en woningtoezicht, bedrijven, expertise en bedrijfsvoering.

Delen? Graag!
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs