Teamleider Vergunningverlening

Gepubliceerd op 22 augustus 2022

Als teamleider bij de ODMH help je je team om elke dag een beetje beter te worden en de leefomgeving een beetje mooier te maken. Dat doe je door de talenten van je medewerkers goed te benutten en de ODMH te vertegenwoordigen op het gebied van vergunningverlening en bouw- en woningtoezicht bij onze klantgemeenten. Zie je jezelf meebouwen aan een sterke en toekomstbestendige organisatie met betrokken medewerkers en een impact maken op onze leefomgeving? Dan is dit de rol voor jou!

Teamleider Vergunningverlening 
32-36 uur

Het team Vergunningverlening  bestaat uit ongeveer 22 gedreven professionals die werken aan het totale proces van omgevingsvergunningen. Ze zijn hiervoor verantwoordelijk van het begin tot het eind. Het team behandelt alle vergunningaanvragen en vooroverleggen voor bouwen, sloop, woningonttrekking en bomenkap. Ze ondersteunen onze klantgemeenten en provincie bij hun bouwopgaven.

Jouw uitdaging als teamleider vergunningverlening

Je bruist van energie om aan de slag te gaan in deze spannende tijd. Je gaat leidinggeven aan een team, dat voor een grote opgave staat: de overgang naar de Omgevingswet en de overdracht van de technische toetsing aan de markt.
Je neemt het team hierin mee en deelt jouw energie, kennis én ervaring met de medewerkers. Samen werk je aan de vernieuwing van het vergunningenstelsel en denk je na over hoe je ondersteunende software zo goed mogelijk inzet om processen te optimaliseren.

Wat ga je doen?

Iedere dag is anders! Je bent verantwoordelijk voor de aansturing en ontwikkeling van je team. Je neemt je persoonlijkheid mee en zo bevorder je een open en inspirerende organisatiecultuur en fungeer je als vraagbaak en klankbord binnen je team en de organisatie. Het ene moment ben je de gesprekspartner van de bestuurder en vertegenwoordig je de ODMH op verschillende niveaus bij de aangesloten gemeenten en het andere moment ga je in gesprek met een medewerker over zijn persoonlijk ontwikkelplan.

Wat betekent dit voor jouw team? Je hebt een luisterend oor en in gesprekken met je medewerkers onderzoek je de mogelijkheden voor zowel individuele groei als teamontwikkeling. Je team voelt zich door jou gehoord. Je coacht zowel op individueel als teamniveau op het behalen van de afgesproken resultaten en stuurt zo nodig bij. Je realiseert teamplannen en monitort de kwaliteit van de output en het budget. Je draagt zorg voor een tijdige en juiste aanlevering van gegevens ten behoeve van de P&C cyclus en je initieert verbeteringen in de werkprocessen. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor het resultaat en daar zijn jullie trots op! Tijdens het teamoverleg worden de successen gevierd en wordt ook tijd vrijgemaakt voor een persoonlijke noot.

Met de andere teamleiders en afdelingshoofden van de ODMH kom je regelmatig samen in sturingsbijeenkomsten, waarin het realiseren van afgesproken jaarprogramma’s, onze dienstverlening en sturing geven aan competentie-ontwikkeling op de agenda staan.

Wie ben jij?

Een teamleider met zelfkennis en relativeringsvermogen. Hiermee lever je een positieve bijdrage aan de werksfeer. Jij bent iemand bij wie het glas halfvol is. Daadkracht en resultaatgerichtheid staan bij jou ook hoog in het vaandel. Jij gaat voor resultaten, maar de menselijke kant vind jij net zo belangrijk en deze verlies jij niet uit het oog.

Je werkt zelfstandig maar je bent ook een teamplayer: je verbindt je makkelijk met je collega-teamleiders, je afdelingshoofd maar bovenal met je team.

Je beschikt over

 • Opleiding op HBO+ niveau.
 • Kennis van het vakgebied BWT en Vergunningverlening en kennis van relevante ontwikkelingen (Omgevingswet, WKB) is een pre.
 • Leidinggevende ervaring.
 • Je bent klantgericht en organisatiesensitief. Hierdoor weet je steeds te anticiperen op de verwachtingen en de wensen van de verschillende stakeholders.
 • Je weet op een creatieve manier om te gaan met belangenverschillen en je denkt in termen van mogelijkheden.
 • Je hebt een proactieve houding: je signaleert kansen.

Waarom kies jij voor werken bij de ODMH?

Wil jij een baan die ertoe doet? Dan is een baan bij de ODMH echt iets voor jou. Wij willen de wereld mooier maken. Zodat inwoners en ondernemers nu én in de toekomst in een veilige, duurzame en gezonde omgeving kunnen wonen en werken. Benieuwd wat de ODMH allemaal doet? Neem dan hier een kijkje: werken bij ODMH. Onze collega’s vertellen je graag hoe hun dag eruit ziet.

Werken bij ons betekent ook, werken voor een ambitieuze en digitaal gestuurde organisatie in een informele sfeer met ongeveer 200 collega’s. We bieden goede en flexibele arbeidsvoorwaarden, ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, het volgen van opleidingen en een interessant takenpakket.

Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later, of wil je je kinderen graag naar school brengen? Geen probleem, we werken met flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.

Wat bieden wij jou

 • Een prachtig team om onderdeel van te zijn.
 • Een salaris tot maximaal € 5.736,- bruto per maand (schaal 11A) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar uitloopschaal 12 is mogelijk.
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 % wat je kan opnemen wanneer het jou uitkomt.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën.
 • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Een online leeromgeving via GoodHabitz die altijd voor jou beschikbaar is met een gevarieerd aanbod aan opleidingen.
 • Goede werksfeer. Regelmatig informele activiteiten zoals een gezondheidsdag, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en faciliteren dit. Ons parkeerterrein heeft gratis parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan via onze vacaturesite

Wij nemen snel contact met je op! Solliciteren kan tot 19 september 2022.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 21 september 2022.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Heb je vragen?

Heb je nog vragen over de functie neem dan contact op met Henk Spruit, hoofd afdeling Bouw- en Woningtoezicht, telefoonnummer 088 - 54 50 373 of app naar 06 – 23438042.

Bel of Whatsapp voor informatie over de sollicitatieprocedure Lies Middelkoop, HR-adviseur, telefoonnummer 06 – 83565556 op maandag tot en met donderdag of mail hr@odmh.nl.