Adviseur Monumenten (junior)

Gepubliceerd op 1 april 2021

Als ODMH medewerker heb je een baan die ertoe doet! Wij maken de wereld een beetje mooier. Ons team Vergunningverlening zoekt een collega die ons cultureel erfgoed een warm hart toe draagt. Wij zoeken per direct een:

Adviseur Monumenten (junior)
32 tot 36 uur

Ons team Vergunningverlening van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht (BWT) bestaat uit 16 vaste medewerkers. We weten elkaar te vinden om onze expertise te delen of elkaar te helpen; maar ook voor een gezellig koffie-/theemoment (online). Ons team levert kwalitatief goede omgevingsvergunningen met een korte doorlooptijd. Wij hebben de regie over dit proces en wij zijn erop gericht om goede resultaten te behalen voor onze inwoners.

Monumenten zijn niet uit ons leefgebied weg te denken. Als adviseur monumenten neem ook jij een belangrijke positie in het team in; jij draagt bij aan het behoud en instandhouding van ons cultureel erfgoed!

'Met een blik op het verleden werken wij aan de toekomst van ons cultureel erfgoed. Door wederzijdse belangen om te zetten in gezamenlijk drijfveren werk ik in een moderne omgeving aan de toekomst van onze geschiedenis.' (BWT-collega Martin)

Jouw echte toegevoegde waarde als adviseur monumenten?

Het is van belang dat (de waardevolle elementen van) monumentale panden behouden blijven. Maar ook is belangrijk dat nieuwe ontwikkelingen kunnen plaatsvinden, zoals het aanbrengen van zonnepanelen op een pand. Jij geeft binnen de mogelijkheden die er zijn passende adviezen. Dit levert de gewenste resultaten op voor jouw gesprekspartners, waaronder eigenaren, initiatiefnemers, ontwikkelaars en de commissie Welstand en Monumenten. Door jouw brede betrokkenheid, ook naar onze interne collega’s, ben jij van toegevoegde waarde voor ons team op dit onderwerp. Als collega’s informeren jullie elkaar pro-actief; met een toezichthouder stem je bijvoorbeeld af over eventuele vergunningsplicht.

 • Met jouw kennis van zaken weet je eigenaren en initiatiefnemers te informeren en adviseren over de ins en outs van de wet- en regelgeving, restauratie, onderhoud en subsidiemogelijkheden als het gaat om monumenten. Ook controleer je de uitgevoerde werkzaamheden.
 • Je stelt adviezen, berekeningen en besluiten op ter behandeling van subsidieaanvragen. Dit doe je op grond van de ‘Subsidieverordening Instandhouding Erfgoed’. Ook adviseer je in projecten, omgevingsplannen en bij gebiedsontwikkelingen.
 • In beleidsontwikkeling draag jij ook jouw steentje bij. Je levert een inhoudelijke bijdrage aan beleidsdocumenten, zoals bijvoorbeeld de Welstandsnota en de nota Cultuurhistorie.
 • Overige werkzaamheden betreffen het beoordelen van plannen, verstrekken van verklaringen, secretariaatstaken, bijhouden van inventarisaties, adviseren over monumentale waarden van een pand of het beoordelen van meldingen om duurzaamheidsmaatregelen te realiseren (bv zonnepanelen of beglazing).

Dit zijn jouw kwaliteiten

Als adviseur en gesprekspartner op dit specialistische onderwerp is het van belang dat je over een politieke antenne en goede communicatieve vaardigheden beschikt. Je bent omgevingsbewust. Met jouw vakkennis, analytische blik en overtuigingskracht ben jij een waardevolle gesprekspartner voor collega’s en onze klanten.

Jouw verantwoordelijkheidsgevoel en resultaatgerichtheid maken dat jij, op basis van informatie die jij hebt, een degelijk oordeel vormt over het vraagstuk dat er ligt. Het maakt daarbij voor jou niet uit of dit een eenvoudig of complex vraagstuk betreft.

 • Je beschikt over een hbo werk- en denkniveau en hebt een diploma van een relevante hbo-opleiding (bouwkunde, bij voorkeur: restauratie, architectuur-, bouwhistorie).
 • Aantoonbare werkervaring binnen het vakgebied is een pré, maar belangrijker dan ervaring is je persoonlijkheid. We zoeken een gemotiveerde en leergierige collega!
 • Kennis van de betreffende wet- en regelgeving, zoals de Erfgoedwet.
 • Kennis van bouw- en restauratie technische aspecten, architectuur- en bouwhistorie, cultuurhistorische waarden binnen gebieden.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Waarom jij kiest voor werken bij de ODMH?

Wij bieden je een mooie startersbaan met doorgroeimogelijkheden! Je wordt intern opgeleid tot een volwaardig vakspecialist. Persoonlijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Hier bieden wij voldoende ruimte voor. Je werkt in een hecht team van professionals in een informele werkomgeving met ruim 200 ambitieuze collega’s, die elkaar goed weten te vinden als dit nodig is. Wij bieden een prima salaris en goede arbeidsvoorwaarden:

 • Je krijgt bij ons eerst een tijdelijke aanstelling voor één jaar en wordt het geplaatst in de aanloopschaal 8 van de CAO SGO (€ 2484,00 - € 3591,00), met uitzicht op een vaste aanstelling en doorgroei naar de functionele schaal 9 (max € 4048,00).
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05%;
 • Regelmatig (digitale) informele activiteiten zoals een gezondheidsevenement, afdelingsuitjes en een gezellige eindejaarfeest of online pubquiz;
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en faciliteren dit.

Neem voor een goede indruk eens een kijkje op: werken bij de ODMH. Hier vertellen onze collega's hoe hun dag eruit ziet.

Klaar voor een zinvolle bijdrage aan onze leefomgeving en ons team aan specialisten?

Solliciteer dan vóór 22 april 2021 via onze website:

https://vacatures.odmh.nl/vacaturebeschrijving/adviseur-monumenten-starter

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 3 mei in de middag, 6 mei in de ochtend (1e ronde) en op 18 mei in de middag (2e ronde).

Ben je een interne medewerker van de ODMH?

Solliciteer dan via de mail: solliciteren@odmh.nl

Heb je vragen?

 • Bel voor vragen over de functie met Nico ten Bosch,
  teamleider Vergunningverlening a.i., 06 – 34 45 01 36.
 • Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure Rianne Rijntjes, HR- adviseur: 06 – 82 11 79 64.