Zonnepanelen op uw bedrijfspand?

Gepubliceerd op 17 oktober 2019

Op 29 oktober a.s. gaat de najaarsronde open van de SDE+: de landelijke subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie. Met deze financiële steun in de rug wordt het plaatsen van zonnepanelen nog aantrekkelijker. Maar: hoe vraagt u de subsidie aan? En: is het dak van uw pand eigenlijk wel geschikt voor zonnepanelen?

In het traject ‘Zon op Bedrijventerreinen Gouda’ wordt u van a tot z begeleid, vanaf de inventarisatie tot en met de subsidieaanvraag, de organisatie van een (collectieve) aanbesteding voor de installatie én de bouw. Wilt u meedoen en profiteren van de SDE+, reageer dan snel, want 2019 is het laatste jaar waarin de SDE+-regeling in deze vorm (en met deze budgetten) bestaat. Stuur een mail naar ron@parktrust.nl.

Inmiddels zijn al meer dan 30 Goudse ondernemingen in gesprek over zonnepanelen. Parktrust voert de inventarisatie uit, en gaat met een speciale toolkit de mogelijkheden langs. Het technische locatieonderzoek doet Greenspread, een onafhankelijke specialist in de ontwikkeling en exploitatie van duurzame-energiesystemen.

Begeleiding van a tot z

Het traject ‘Zon op Bedrijventerreinen Gouda’ is een initiatief van Duurzaamheidsplatform Gouda, gemeente Gouda, Gouda Onderneemt en ODMH gezamenlijk. Het traject is ontwikkeld voor de bedrijventerreinen Kromme Gouwe, Gouwespoor en Nieuwe Park, maar ook andere Goudse bedrijven kunnen natuurlijk deelnemen. Bent u geïnteresseerd, dan kunt u een (gratis en vrijblijvend) gesprek aanvragen met Parktrust: ron@parktrust.nl. Wilt u meer lezen over zonnepanelen, kijk dan op www.dpgouda.nl bij ‘Zon op Bedrijventerreinen'. Daar staan ook de FAQ’s.