Vergunningverlener Milieu

Gepubliceerd op 17 oktober 2019

Vergunningen zijn voor bedrijven van groot belang. Als vergunningverlener bij de ODMH in Gouda  schrijf je vergunningen voor uiteenlopende bedrijven. Houd jij van diversiteit en kom je graag in contact met bedrijven? Solliciteer dan naar de functie van:

Vergunningverlener Milieu

32 – 36 uur per week

Het team vergunningverlening van de ODMH (Omgevingsdienst Midden-Holland) bestaat uit 6 ervaren collega’s. In onze groene regio verzorgen wij veelal vergunningen voor (intensieve) veehouderij en glastuinbouw maar ook voor middelzware industrie. Daar waar de standaardregelgeving tekort schiet leveren we maatwerk. In overleg met gemeenten en bedrijven adviseren we over de mogelijkheden voor vergunningverlening en bij bestemmingsplannen.

Wat ga je doen als vergunningverlener?

 • Je bent dossier-eigenaar en verantwoordelijk voor het tijdig en adequaat afhandelen van de vergunningaanvraag;
 • Je stelt vergunningen/maatwerkvoorschriften op en wikkelt meldingen af voor een grote diversiteit aan bedrijven;
 • Je hebt oog voor omgevingsfactoren zoals veiligheid, geur- en geluidsaspecten, natuurgebieden en bewoning en je stemt je eisenpakket hierop af;
 • Door met de aanvrager in gesprek te gaan leer je het bedrijf kennen zodat de afhandeling van de vergunningaanvraag soepel verloopt.

Jouw kwaliteiten:

 • Inlevingsvermogen: Je kunt je goed inleven in het standpunt van een ander. Je hebt sterke luistervaardigheden, stelt open vragen en je hebt begrip voor tegengestelde belangen. Zo ben je een prettige gesprekspartner voor vertegenwoordigers van grote en kleine bedrijven, inwoners en wethouders.
 • Oplossingsgericht: Je bekijkt de vergunningaanvraag vanuit het uitgangspunt: elk probleem biedt mogelijkheden voor het vinden van oplossingen.
 • Bruggenbouwer: Je legt snel verbinding met collega’s van andere vakgebieden bij de ODMH, waardoor je over alle expertise beschikt om een goede vergunning op te kunnen stellen.

Wat vragen wij?

 • Een HBO werk- en denkniveau met affiniteit voor milieu.
 • Een aantal jaren relevante werkervaring. 
  Heb je een milieukundige opleiding afgerond maar nog weinig vergunningen opgesteld? Ook dan word je ook uitgenodigd om te solliciteren. Bij ons krijg je de kans om je verder te ontwikkelen. Je volgt met plezier de benodigde cursussen.

Wat bieden wij jou?

 • Een veelzijdige functie in een informele, betrokken en ondernemende organisatie van
 • ongeveer 200 medewerkers die zich inzetten voor een betere leefomgeving.
 • Een salaris van maximaal € 4362,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar een uitloopschaal is mogelijk;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden met goede begeleiding, opleidingen en een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %;
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een gezondheidsdag, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest;
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en hebben daar goede regelingen voor.
 • We beschikken over parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan uiterlijk 31 oktober 2019 via de link Vergunningverlener milieu.

De sollicitatieprocedure:

De eerste ronde sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 12 november 2019.

Vragen?

Heb je nog vragen over de functie neem dan contact op met Gert van den Toren, teamleider, (088 54 50 483 of  06 23435199). Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure Marie-Louise Henket, HR- adviseur (088  50 375 of 06 12533231).

WWW.ODMH.NL

De ODMH draagt bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving.

Dit doen we door milieutaken in de hele regio en bouw- en woningtoezichttaken in een gedeelte ervan uit te voeren in opdracht van de regiogemeenten en de provincie Zuid-Holland. De ODMH heeft vier afdelingen; bouw- en woningtoezicht, bedrijven, expertise en bedrijfsvoering.