Teamleider Duurzaamheid

Gepubliceerd op 1 oktober 2019

Ben jij een teamleider die de talenten van medewerkers goed weet te benutten? Zie jij jezelf de ODMH  vertegenwoordigen op het brede gebied van duurzaamheid bij onze klantgemeenten en provincie?

Dan is dit wat voor jou!

Teamleider Duurzaamheid

32 uur

Het team Duurzaamheid bestaat uit 15 gedreven professionals die werken aan duurzaamheid en natuur- en milieueducatie. Dit team ondersteunt onze klantgemeenten en de provincie Zuid-Holland bij het uitvoeren van hun duurzaamheidsbeleid. Energietransitie, klimaatadaptatie en circulaire economie zijn thema’s waar dagelijks op geacteerd wordt. Concreet kun je dan bijvoorbeeld denken aan projecten om een eerste woonwijk van het aardgas af te krijgen en het in kaart brengen van kansen voor duurzame opwek van energie en warmte. Ook levert dit team een inhoudelijke bijdrage aan de Regionale energie Strategie. De natuur- en milieu-educatie activiteiten vinden plaats op educatief centrum De Zwanebloem. Naast enkele vaste krachten zijn daar circa 12 vrijwilligers actief. De teamleider Duurzaamheid vormt samen met 3 andere teamleiders en het afdelingshoofd de staf van de afdeling Expertise.

Wat ga je doen?

 • Je geeft dagelijks leiding, je houdt periodiek teamoverleg en voert ook individuele gesprekken waaronder functioneringsgesprekken. Je bent in een open sfeer vraagbaak of klankbord, je coacht de teamleden op het behalen van afgesproken resultaten en stuurt zo nodig bij.
 • Je helpt het team verder op weg in haar rol van professioneel adviseur. Dat kan zijn op het vlak van projectmanagementvaardigheden, maar ook in de ambassadeursrol richting gemeenten en provincie.
 • Realisatie van doelen in het afdelings- en teamplan, realisatie van afgesproken productie in jaarprogramma’s met klanten en realisatie van KPI’s zijn een belangrijk onderdeel van je taak. Kwaliteit en budgetten verlies je daarbij niet uit het oog.
 • Je draagt zorg voor een tijdige en juiste aanlevering van gegevens ten behoeve van de rapportages. Daarnaast ben je als teamleider accounthouder voor 1 van de klantgemeenten voor het totale milieu, duurzaamheid en bodempakket dat de dienst levert.
 • Met de andere teamleiders en afdelingshoofden van de ODMH (breder dan de afdeling Expertise) kom je regelmatig samen in sturingsbijeenkomsten, waarin het realiseren van afgesproken jaarprogramma’s, onze dienstverlening en sturing geven aan competentie-ontwikkeling op de agenda staan.

Wie zoeken wij?

 • Je bent een inspirerende en verbindende collega die vertrouwen wekt en open staat voor innoverende strategieën en ideeën of hierin het voortouw neemt.
 • Je bent klantgericht en in staat om omgevingsbewust te handelen. Hierdoor weet je goed te anticiperen op de verwachtingen en de wensen van onze klanten en andere stakeholders.
 • Je weet op een creatieve manier om te gaan met belangenverschillen en je denkt in termen van mogelijkheden en kansen.
 • Daadkracht en resultaatgerichtheid zijn jou vertrouwd en hierbij verlies je de menselijke kant niet uit het oog.
 • Je beschikt over een HBO+ of academisch werk- en denkniveau en hebt minimaal drie jaar werkervaring in leidinggeven. Ervaring in de overheidssector en ervaring met duurzaamheid zijn een pré, affiniteit met duurzaamheid is een must.
 • Je bent vaardig in het opbouwen en onderhouden van relaties binnen en buiten de ODMH en kan de ODMH positioneren als partner in duurzaamheidsvraagstukken op adviserend en uitvoerend vlak.

Wat bieden wij jou

 • Een veelzijdige functie in een informele, betrokken en ondernemende organisatie van ongeveer 200 medewerkers die zich inzetten voor een betere leefomgeving.
 • Een salaris van maximaal € 5.357,- bruto per maand (schaal 11A) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar uitloopschaal is mogelijk;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden met goede begeleiding, opleidingen en een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %;
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een gezondheidsdag, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest;
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en hebben daar goede regelingen voor.
 • We beschikken over parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan vóór dinsdag 22 oktober 2019 via https://vacatures.odmh.nl/vacaturebeschrijving/teamleider-duurzaamheid

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 28 en 29 oktober 2019 in de ochtend (1e ronde) en vrijdag 8 november 2019 in de middag (2e ronde).

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Heb je vragen?

Heb je nog vragen over de functie neem dan contact op met Annemarie Lasee, afdelingshoofd Expertise, telefoonnummer 06 – 233 23 143.

Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure Liesbeth van der Poel, 
HR-adviseur, telefoonnummer 088 - 54 50 371 / 50 181.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.