Symposium 'Winst met zonnepanelen'

Gepubliceerd op 26 september 2019

Op maandag 16 september organiseerde OPBR Duurzaam een symposium met de titel ‘Winst met zonnepanelen’. De locatie van het symposium was Edelman B.V. in Reeuwijk. Dit bedrijf liet ruim 2000 zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand installeren.

Tijdens het symposium is het aanbod voor een scan over zonnepanelen op een bedrijfsdak toegelicht door Greenspread. Met dit aanbod kunnen ondernemers inzichtelijk krijgen wat zonnepanelen hen kunnen opleveren. Dit aanbod is geregeld door de ODMH (namens de gemeente Bodegraven-Reeuwijk). Zie ook: https://www.zobr.nl/

Informatieplicht Energiebesparen

Jeanet Mellema, projectleider bij ODMH, gaf tijdens deze bijeenkomst een presentatie over de Informatieplicht Energiebesparing bij bedrijven. Zij informeerde de aanwezigen over de veranderende wetgeving per 1 juli 2019, de zogenaamde Informatieplicht Energiebesparing. Dit houdt in dat bedrijven die qua energieverbruik uitkomen boven de 50.000 kWh en/of boven de 25.000 m3 moeten rapporteren aan het bevoegd gezag welke energiebesparende maatregelen zij hebben toegepast.

Volgende bijeenkomst OPBR

De presentatie was de opmaat naar een volgende themabijeenkomst van OPBR: energiebesparing. Deze zal op 16 maart 2020 plaatsvinden. Hier zal de ODMH ook een rol in vervullen.

Enthousiaste reacties

Het symposium werd heel goed bezocht, er waren ongeveer 70 ondernemers aanwezig Na afloop waren er veel enthousiaste reacties van de aanwezigen.