Subsidie gebruik zonnepanelen

Gepubliceerd op 14 januari 2019

Afgelopen maanden heeft de ODMH in samenwerking met de gemeente Krimpenerwaard, Gouda en Waddinxveen, ondernemersverenigingen en Greenspread gewerkt aan een campagne om aandacht en ondersteuning te bieden aan ondernemers bij de aanvraagprocedure voor eventuele subsidie voor het gebruik van zonnepanelen.

Mogelijkheid van subsidie

Aanleiding voor deze campagne is de najaarsronde van de subsidieregeling SDE+, die voor bedrijven, die grootverbruikers van elektriciteit zijn, interessant maakt om grootschalig zonnepanelen op hun daken neer te leggen. Greenspread heeft met hulp van de gemeenten een aanbieding voor bedrijven opgesteld om onderzoek te doen naar de mogelijkheden per bedrijf en de subsidie-aanvraag voor het bedrijf te doen.

In totaal 20 bedrijven in de regio hebben onderzoek gedaan naar de mogelijkheden. 4 bedrijven hebben de SDE+ subsidie dit najaar aangevraagd. Vele andere bedrijven, bijvoorbeeld met kleinverbruikersaansluiting zijn met het onderzoek zich verder aan het oriënteren en willen bijvoorbeeld volgend jaar meedoen met de subsidie-aanvraag of de aanschaf van panelen.

Best Western hotel

Best Western hotel in Gouda is een van de eerste bedrijven die gebruik gemaakt heeft van de actie. Zij wachten nu de uitslag van de subsidie-beschikking af en zullen 242 zonnepanelen gaan neerleggen op het dak van het hotel.

Meer informatie over de actie in Gouda:

https://maakgoudaduurzaam.nl/nieuws/zonnepanelen-op-best-western