Ondernemer en zonnepanelen? Laat een locatieonderzoek doen!

Gepubliceerd op 9 september 2019

Is het dak van mijn bedrijfspand geschikt voor zonnepanelen? Hoeveel kunnen erop en wat levert het op? Om u als ondernemer actief te ondersteunen bij de eventuele plaatsing van zonnepanelen is het traject ‘Zon op Bedrijventerreinen Gouda’ opgezet; een initiatief van gemeente Gouda, samen met Duurzaamheidsplatform Gouda, Gouda Onderneemt en ODMH.

Op 12 september worden in Gouda locatieonderzoeken gedaan. Greenspread, een onafhankelijke specialist in de ontwikkeling en exploitatie van duurzame-energiesystemen, brengt die dag de technische mogelijkheden van bedrijfsdaken in kaart. Bij voldoende deelname (zes bedrijven) krijgt u een collectiviteitskorting van € 150,-. Gemeente Gouda betaalt ook nog eens € 100,- per locatieonderzoek mee.

Zon op bedrijventerreinen Gouda

Als ondernemer heeft u misschien al zonnepanelen overwogen. Om u actief te ondersteunen bij de plaatsing, is het traject ‘Zon op Bedrijventerreinen Gouda’ opgezet; een initiatief van gemeente Gouda, samen met Duurzaamheidsplatform Gouda, Gouda Onderneemt en ODMH. In dit traject wordt u als ondernemer van a tot z begeleid, vanaf de inventarisatie tot en met bouw, inclusief de subsidieaanvraag en organisatie van een (collectieve) aanbesteding voor de installatie. Bovendien krijgt u ook financieel een steuntje in de rug.

Veel uit handen

“De belangstelling voor het traject is groot”, vertelt parkmanager Ron Verhage van Parktrust. Met een toolkit gaat hij bedrijven langs om de mogelijkheden voor zonnepanelen te bespreken. “Vooral op bedrijventerrein Gouwestroom. Veel ondernemers willen graag, maar het ontbreekt ze vaak aan tijd, kennis en/of capaciteit om dóór te pakken. Voor die bedrijven is dit traject ideaal. Ze worden ontzorgd én krijgen korting.”

Interesse?

Het traject is ontwikkeld voor de bedrijventerreinen Kromme Gouwe, Gouwespoor en Nieuwe Park, maar ook andere Goudse bedrijven kunnen natuurlijk deelnemen. Bent u geïnteresseerd, dan kunt u zich aanmelden bij Ron Verhage: ron@parktrust.nl. Wilt u meer lezen over zonnepanelen? Op www.dpgouda.nl/zon-op-bedrijventerreinen-gouda staan de FAQ’s.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zuid-Holland.