ODMH kiest voor elektrisch rijden

Gepubliceerd op 28 augustus 2019

Met ingang van maandag 2 september heeft de ODMH tien bedrijfsauto’s die 100% elektrisch rijden.

De ODMH heeft momenteel 13 bedrijfsauto’s in gebruik. Bij tien van deze auto’s liep het leasecontract af. Dat was voor de ODMH hét moment om de stap te nemen en duurzaam te gaan rijden met het merendeel van het wagenpark.

Waterstof of elektrisch

De ODMH heeft in overweging genomen om te kiezen voor een wagenpark met auto’s die op waterstof rijden. Aangezien er op dit moment in de directe omgeving van de ODMH te weinig tankpunten zijn voor waterstof is afgezien van deze keuze.

Als de leasecontracten van de overige drie bedrijfsauto’s aflopen bekijkt de ODMH de huidige situatie om te bepalen welke keuze zij gaat maken voor deze drie auto’s.

14 laadpunten

De ODMH heeft gekozen voor 14 laadpunten. Tien van deze laadpunten zijn voor de bedrijfsauto’s. Van de overige vier zijn er twee voor privé auto’s van ODMH werknemers en twee zijn er bestemd voor bezoekers. Deze zijn tegen een vastgesteld laadtarief te gebruiken.

Bijzondere laadpunten

De ODMH heeft gekozen voor Smart Grid laadstations. Dit is een systeem waarbij het laadpunt zelf ‘kijkt’ welke auto wat nodig heeft aan laadcapaciteit. Het vermogen van het “laadplaza” wordt verdeeld over het aantal aangesloten auto’s, zodat de totale stroomaansluiting kleiner kon worden uitgevoerd. Indien een auto gereed is met laden of wanneer een auto wordt afgekoppeld wordt het vermogen voor de overige auto’s verhoogd. Dit systeem  is duurzamer dan de ‘gewone’ laadpaal.