Nieuwe bestemming voor scheepswerf Van Vlaardingen in Gouda

Gepubliceerd op 4 april 2019

Vanaf begin 19e eeuw werden op deze scheepswerf voornamelijk binnenvaartschepen gebouwd en gerepareerd. Sinds 1994 staat de scheepswerf van voorheen de firma Van Vlaardingen leeg. Daar komt nu verandering in. Twee jonge ondernemers, de broers Maarten en Marius Vroegindeweij, hebben het scheepswerf terrein gekocht met de bedoeling er waterwoningen te bouwen.

De broers beginnen op deze locatie een onderneming die drijvende woningen gaat bouwen. Als deze woningen gereed zijn kunnen zij rechtstreeks uit de loods in de Hollandse IJssel te water gelaten worden en vervolgens vervoerd naar de eindbestemming. Op deze wijze wordt een oude traditie wordt voorgezet in een nieuwe jas.

Overleg met ODMH

De nieuwe ondernemers hebben in overleg met ODMH verkend welke stappen gezet moeten worden om de werf nieuw leven in te blazen. Daarbij hebben wij geadviseerd over de renovatie van de gebouwen, de milieuvergunning en de bodemkwaliteit. Ook verstrekken wij, namens Provincie Zuid-Holland, een subsidie in verband met de kosten van de bodemsanering.

Nieuwe naam

Het bedrijf van de gebroeders Vroegindeweij krijgt de naam Domera.