Handhavingsjurist omgevingsrecht

Gepubliceerd op 29 augustus 2019

Geen dag is hetzelfde voor een jurist binnen het team Juridisch zaken. Ben jij een gedreven jurist die wil werken aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving? Kunnen jouw collega’s op jouw expertise bouwen? Wij zoeken voor ons team een:

Handhavingsjurist omgevingsrecht

32-36 uur

Een betrokken team met gedreven specialisten verwelkomt jou met open armen

Het team Juridische zaken van de afdeling Bouw- en woningtoezicht bestaat uit dertien vaste medewerkers en een aantal ingehuurde krachten. Het is een betrokken team met gedreven specialisten die zich inzetten voor bouw- en milieuzaken. Het team verzorgt handhavingstrajecten, behandelt het bezwaar- en beroepszaken en geeft juridische adviezen. De werkzaamheden van het team dragen bij aan de veiligheid van omwonenden, bijvoorbeeld door het opleggen van herstelmaatregelen aan de eigenaar van een bouwvallig pand. Door het grote werkgebied heeft het team te maken met een gevarieerd werkaanbod en een diversiteit aan dossiers.

Wat ga je doen als jurist?

 • Je behandelt handhavingszaken (brandveiligheid, asbest, monumenten, natuurgebieden, bedrijventerreinen, recreatieparken etc.);
 • Je behandelt bezwaar- en beroepszaken tegen handhavingsbesluiten en omgevingsvergunningen;
 • Je adviseert zowel intern als extern op diverse vlakken. Denk hierbij onder andere aan gemeentelijke Huisvestingsverordening, met als doel overlast door kamerbewoning zoveel mogelijk te beperken;
 • Je past waar nodig bestuursdwang toe, bijvoorbeeld voor het verwijderen van een asbest dak van een sportaccommodatie;
 • Je fungeert als sleutelfiguur in de communicatie met de overtreder, bezwaarmakers en/of verzoekers om handhaving. Je probeert via minnelijk overleg tot een oplossing te komen.

Wat vragen wij?

 • Een afgeronde relevante opleiding op HBO+/WO-niveau.
 • Relevante werkervaring, bij voorkeur minimaal 3 jaar, binnen gemeente(n) en binnen het vakgebied.
 • Affiniteit met omgevingsrecht, bijvoorbeeld met handhaving op het gebied van illegale bewoning van recreatieverblijven.

Het is belangrijk dat je over een politieke antenne beschikt en goed kunt schakelen in je communicatie. Je vindt makkelijk aansluiting met de mensen in je netwerk en beschikt over overtuigingskracht. Je kunt meedenken met onze opdrachtgevers (gemeenten) en bent praktisch, nauwkeurig en oplossingsgericht.

Wat bieden wij jou

 • Een veelzijdige functie in een informele, betrokken en ondernemende organisatie van ongeveer 200 medewerkers die zich inzetten voor een betere leefomgeving.
 • Een salaris van maximaal € 4.541,- bruto per maand (schaal 10A) bij een 36-urige werkweek;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden met goede begeleiding, opleidingen en een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %;
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een gezondheidsdag, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest;
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en hebben daar goede regelingen voor. We beschikken over parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan vóór 24 september op https://vacatures.odmh.nl/vacaturebeschrijving/jurist.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 3 oktober (1e ronde) en 10 oktober (2e ronde).

Heb je vragen?

Heb je nog vragen over de functie neem dan contact op met Reninca de la Combé, afdelingshoofd Bouw- en Woningtoezicht, telefoonnummer 06 – 20 51 00 45.

Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure Rianne Rijntjes, HR-adviseur, telefoonnummer 088 - 54 50 181 of 06 – 42 5 263 67.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.