Handhaver bodem

Gepubliceerd op 1 april 2019

Heb je een milieu- of civieltechnische HBO/WO diploma op zak en sta je nog aan het begin van je carrière? Heb je een brede interesse in het werkveld bodem? Bij de ODMH te Gouda is in ons deskundige team van bodemspecialisten een plek vrijgekomen voor een enthousiaste, leergierige collega die stevig in zijn of haar schoenen staat. Herken jij je daarin? Solliciteer dan naar de functie van:

Handhaver bodem

36 uur per week

Binnen de afdeling Expertise zijn twee teams op het gebied van Bodem & Archeologie met totaal ongeveer 20 medewerkers. De teams hebben veel kennis en kwaliteit in huis en nemen binnen de overheidswereld een vooraanstaande positie in. En daar zijn we trots op!

Bij de ODMH zijn er geen muren tussen teams of afdelingen en het gebruik van elkaars expertise vinden wij vanzelfsprekend. Ter versterking van de bodemteams zijn we op zoek naar een enthousiaste starter.

Jouw kwaliteiten

 • Leergierig en kwaliteitsgericht: Je krijgt energie van het oppakken van nieuwe dingen en het eigen maken van het bodemwerkveld. Ook al weet je nog niet precies hoe het zit stel je hoge eisen aan je eigen werk en streeft naar verbetering daarvan.
 • Aanpassingsvermogen en klantgericht: Je kunt je goed inleven in de ander en dus weet je goed te anticiperen op een diversiteit aan vragen die bij je neergelegd worden. Je houdt daarbij rekening met verschillende situaties en personen met wie je in contact komt.
 • Initiatiefrijk: Je ziet mogelijkheden voor jezelf en de omgevingsdienst en acteert daar ook op door voorstellen te doen ter verbetering. Daarin schroom je niet om zelf een actieve bijdrage te leveren.

Wat ga je doen?

 • Als handhaver bodem word je belast met het toezicht en de handhaving van grondstromen die in het kader van het Besluit bodemkwaliteit (Bb) toegepast worden in de regio. Tevens zal je toezicht en handhavende taken gaan uitvoeren in het kader van Wet Bodembescherming.
 • Je adviseert de deelnemende gemeenten over beide regelingen.
 • Je bent aanspreekpunt voor burgers en bedrijven die op zoek zijn naar bodeminformatie die wij onder andere openbaar beschikbaar stellen via Atlas omgevingsdienst Midden-Holland.
 • Je kan ingezet worden op andere deelterreinen van het vakgebied bodem, te denken valt hierbij aan advisering in het kader van de Woningwet, Wet Milieubeheer en Wet Bodembescherming.

Wat vragen wij

 • Je herkent jezelf in de gevraagde kwaliteiten en beschikt over een relevante milieu- of civieltechnische opleiding op HBO niveau.

Wat bieden wij

 • De kans om je in het bodemwerkveld te ontwikkelen.
 • Een veelzijdige functie in een informele en betrokken organisatie van ongeveer 200 medewerkers.
 • Het salaris is afhankelijk van relevante werkervaring. Voor de aanloopschaal 9 is het minimum salaris € 2591,- en doorgroei naar de functionele schaal 10 is maximaal € 4225,-.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden, opleidingen en een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto (gratis parkeren).

Ben je enthousiast?

Stuur dan een gemotiveerde sollicitatie met CV aan Liesbeth van der Poel (HR-adviseur), via de mail  solliciteren@odmh.nl.

Heb je vragen?

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Gerben Baks, teamleider Bodem (088-54 50 349).