Einde zwemwaterseizoen 2019

Gepubliceerd op 1 oktober 2019

Op 1 oktober eindigt het zwemwaterseizoen van 2019. Dit houdt in dat de ODMH vanaf die datum de officiële zwemwaterlocaties in de provincie Zuid- Holland niet meer inspecteert. Ook vervallen per die datum alle geldende maatregelen.

Zwemwaterseizoen 2020

Op 1 mei 2020 start het nieuwe zwemwaterseizoen. Tot die tijd wordt de waterkwaliteit bij de officiële zwemwaterlocaties niet meer gecontroleerd door onze zwemwaterinspecteurs.

Het zwemwaterseizoen 2020 loopt van 1 mei tot 1 oktober 2020. In die tijd controleren en handhaven de zwemwaterinspecteurs van de ODMH de officiële zwemwaterlocaties op veiligheid, waterkwaliteit en hygiëne. Als de situatie daartoe aanleiding geeft, nemen wij maatregelen.

Dit kan zijn het afgeven van een waarschuwing, een negatief zwemadvies of een zwemverbod. Geldt voor een zwemwaterlocatie een maatregel dan wordt dit duidelijk aangegeven op het blauwe informatiebord bij de betreffende locatie, op www.zwemwater.nl en wordt erover getwitterd.

Omgevingsdienst Midden-Holland

ODMH draagt bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. Dit doen wij onder andere door milieutaken voor de gehele regio en bouw- en woningtoezichttaken in een deel van onze regio uit te voeren in opdracht van de regiogemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Eén van die taken is het toezicht houden op de kwaliteit en veiligheid van alle officiële zwemwaterlocaties en badinrichtingen voor het hele grondgebied van de provincie Zuid-Holland.