Drukbezochte bijeenkomst Rijden op Waterstof

Gepubliceerd op 22 november 2019

75 ondernemers, inwoners en andere geïnteresseerden kwamen op 19 november samen in Alphen aan den Rijn om zich te laten inspireren op gebied van rijden op waterstof. Tijdens de bijeenkomst werden de laatste ontwikkelingen besproken en kwamen ervaringsdeskundigen aan het woord. De avond werd georganiseerd door gemeente Alphen aan den Rijn, de vereniging ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA), Groene Hart Werkt! en Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH).

Wethouder Leo Maat opende de avond, waarna Jordi Zonneveld van gastheer Frames schetste hoe hun business zich inmiddels ook richt op het ontwikkelen van waterstof productie-units. Vanuit WaterstofNet gaf Wouter van der Laak inzicht in de laatste ontwikkelingen omtrent waterstofvoertuigen en –tankstations in Nederland.  Infram geldt als een pionier op het gebied van waterstof en Robert van Hoof deelde zijn ervaring; een deel van het wagenpark van Infram rijdt op waterstof en daarnaast hebben zij een waterstofvulpunt aan kantoor. Tot slot kwam Wico van Helden van ondernemersvereniging Drechtsteden aan het woord met waardevolle tips voor het organiseren van een netwerk rondom het daadwerkelijk opzetten van waterstoftankstations.

Tijdens de wrap-up werd duidelijk dat de aanwezigen grote interesse hebben in de mogelijkheden van rijden op waterstof. De prijs en beschikbaarheid van waterstof, evenals aanwezigheid van tankstations zijn vooralsnog de grootste obstakels. Het tot ontwikkeling brengen van waterstof als schone duurzame brandstof vraagt om samenwerking tussen ondernemers (gebruikers en leveranciers) en de overheid .

Heeft u interesse om over dit onderwerp verder te praten? Meldt u dan aan via waterstof@odmh.nl.


Gebruikte presentaties: