Cursus 'Wonen in een historisch pand'

Gepubliceerd op 14 mei 2019

Op initiatief van het Streekarchief Midden-Holland, Die Goude, Golda en de ODMH vonden in het voorjaar zes bijeenkomsten plaats in het kader van de cursus ‘Wonen in een historisch pand’.

Het was de tweede keer dat deze cursus werd gegeven. Tijdens deze cursus, die bestond uit zes bijeenkomsten, zijn diverse onderwerpen besproken die relevant zijn voor mensen die wonen in een monumentaal pand of die dit graag zouden willen.

Iedere bijeenkomst werd eerst de theorie besproken van het onderwerp, daarna gingen de deelnemers op pad. Waarbij de cursisten in diverse verschillende monumenten Gouda een kijkje in de keuken konden nemen. Zo was er bijvoorbeeld een les door Die Goude (Marilou Remmelts) over wat uiterlijke kenmerken kunnen vertellen over een gebouw. De deelnemers aan deze cursus hebben vervolgens een  bezoek gebracht aan twee panden aan de Westhaven, waaronder het Verzetsmuseum.

Een ander onderwerp van de cursus, gegeven door Martin Netten (medewerker ODMH), ging over de wereld van de restauratie. Tijdens deze bijeenkomst zijn de deelnemers geïnformeerd over regelgeving, techniek, vergunningen en duurzaamheid.

Na de cursus ontvingen de deelnemers een certificaat!

Meer informatie

Als u geïnteresseerd bent in de nieuwsbrief van  het streekarchief dan kunt zich daarvoor aanmelden.

Via https://www.diegoude.nl/publicaties/nieuwsbrief/ kunt u de nieuwsbrief van de historische vereniging ontvangen.