Controle vuurwerkverkooppunten 2019

Gepubliceerd op 5 november 2019

Jaarlijks in oktober, november en december controleert de ODMH alle vuurwerkverkooppunten in de regio Midden-Holland. Tijdens deze voorcontroles bekijken we samen met de ondernemer of het verkooppunt aan de eisen van het Vuurwerkbesluit voldoet.

Veilige opslag

Om veiligheidsrisico’s tot een minimum te beperken, mogen alleen bedrijven met een certificaat consumentenvuurwerk opslaan en verkopen. Dit certificaat geeft aan dat de brandmeldinstallatie, het alarm, de ontruimingsinstallatie en de sprinklerinstallatie zijn goedgekeurd.

Ook moeten zij het vuurwerk onder speciale omstandigheden opslaan. Bij de voorcontroles beoordelen de toezichthouders van de ODMH en de brandweer de inspectiecertificaten en de bouwkundige staat van de opslagruimte.

Vuurwerkverkoopdagen

Tijdens de vuurwerkverkoopdagen voeren we onaangekondigde controles uit. Hierbij controleren we of het vuurwerk op de juiste manier is opgeslagen en er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Dit jaar zijn de vuurwerkverkoopdagen op zaterdag 28, maandag 30 en dinsdag 31 december. Op zondag 29 december is het verboden om vuurwerk te verkopen. Degenen die dit verbod negeren kunnen rekenen op een fikse boete.