Bijeenkomst over de Limes in Bodegraven

Gepubliceerd op 4 februari 2019

Donderdagavond 31 januari hebben Paul Rouing (gemeente Bodegraven-Reeuwijk) en Janneke Noordervliet (ODMH) een lezing georganiseerd in het gemeentehuis in Bodegraven. De lezing stond helemaal in het teken van de Romeinse Limes en is georganiseerd vanwege de grote hoeveelheid archeologische onderzoeken die zijn uitgevoerd in de afgelopen paar jaar, al dan niet in opdracht van de gemeente.

Met 50 toehoorders uit Bodegraven en omstreken was er meer interesse dan verwacht en was het een volle zaal. Tijdens de presentatie werden veel goede en leuke vragen gesteld over de Limesweg, de vondsten, onderzoeken uit het verleden en het castellum in het centrum.

Her en der werd het verhaal van Janneke Noordervliet aangevuld door de aanwezige leden van de Archeologische Werkgemeenschap Nederland, die ook veel onderzoeken hebben gedaan in het centrum van Bodegraven. Ook achteraf werd er nog uitgebreid nagepraat en zijn er weer contacten gelegd voor toekomstige plannen en werkzaamheden.

Begin maart staat er een vergelijkbare bijeenkomst op het programma, maar dan over de Limes in gemeente Alphen aan den Rijn.