Adviseur Bodem

Gepubliceerd op 27 juni 2019

Door de sterke interactie van de bodem en haar omgeving staan bodemvraagstukken nooit op zichzelf en is de problematiek dynamisch en uitdagend. Bij de ODMH te Gouda is in ons deskundige team van bodemadviseurs een plek vrijgekomen voor een nieuwe collega met kwaliteiten als vernieuwingskracht, inlevingsvermogen en verbinden. Herken jij je daarin? Solliciteer dan naar de functie van:

Adviseur Bodem

32-36 uur

Het team Bodem & Archeologie met in totaal ongeveer 20 medewerkers heeft veel kennis en kwaliteit in huis en nemen binnen de “bodemwereld” een vooraanstaande positie in. En daar zijn we trots op!

Bij ons zijn er geen muren tussen teams of afdelingen en het gebruik van elkaars expertise vinden wij vanzelfsprekend.

Wat ga je doen?

 • Je pakt zelfstandig en projectmatig nieuwe bodemvraagstukken op en je weet precies de juiste mensen hierbij te betrekken.
 • Veranderende regelgeving (zoals de Omgevingswet) en signalen uit de samenleving (zoals de thema’s diffuse loodverontreiniging, rubbergranulaat, bodemdaling en klimaatadaptatie) hebben effect op het dagelijks werk. Jouw taak is het om de verschillende belangen en effecten hiervan te onderkennen en op te anticiperen. Deze projecten hebben doorgaans een brede scope en vragen om nauwe samenwerking met gemeenten en provincie.
 • Je vervult een adviesrol bij ruimtelijke plannen waarbij de ondergrond betrokken is en je organiseert integrale aanpak van bodemverontreinigingen. Jouw technische kennis van o.a. bodemgesteldheid en het gedrag van grondwater is hierbij van groot belang.
 • Verder adviseer je over bodemvraagstukken in het kader van de Wet bodembescherming, de Woningwet en de Wet milieubeheer.

Jouw kwaliteiten

 • Vernieuwingskracht: wanneer nieuwe zeer bedreigende stoffen zich aandienen, heb jij het lef om oplossingen te bedenken buiten de gebaande paden. Zelfstandig pak je zo’n nieuw project op, onderzoekt de mogelijkheden en stelt de juiste vragen. Uiteraard heb je alle mogelijke risico’s goed in beeld.
 • Inlevingsvermogen en omgevingsbewust: je kunt je goed inleven in de ander en dus weet je goed te anticiperen op de verwachtingen en de wensen van onze opdrachtgevers en andere partijen. Met jouw adviezen omschrijf je de mogelijkheden en voorwaarden waardoor een goede belangenafweging kan worden gemaakt.
 • Verbinder: je weet ingewikkelde materie, zowel mondeling als schriftelijk, helder over te brengen. Zo ben je een prettige gesprekspartner voor collega’s, vertegenwoordigers van bedrijven, bodemdeskundigen en wethouders.

Wat vragen wij

 • Je herkent jezelf in de gevraagde kwaliteiten en beschikt over een relevante milieu- of civieltechnische opleiding op HBO/WO niveau met een aantal jaren werkervaring op het gebied van bodem. Kennis van het Besluit Bodemkwaliteit is een pré.

Wat bieden wij

 • Een veelzijdige functie in een informele en betrokken organisatie van ongeveer 200 medewerkers die zich inzetten voor een betere leefomgeving.
 • Een salaris van maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige Inschaling is afhankelijk van relevante werkervaring. Doorgroei naar uitloopschaal 10A is mogelijk.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden met goede begeleiding, opleidingen en een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %.
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een gezondheidsdag, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en hebben daar goede regelingen voor.

We beschikken over parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Ben je enthousiast?

Stuur dan een gemotiveerde sollicitatie met CV aan Liesbeth van der Poel (HR-adviseur), via de mail  solliciteren@odmh.nl

Heb je vragen?

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Gerben Baks, teamleider Bodem & Archeologie (088-5450349 of 06-51324857)

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

De ODMH draagt bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving.

Dit doen we door milieutaken in de hele regio en bouw- en woningtoezichttaken in een gedeelte ervan uit te voeren in opdracht van de regiogemeenten en de provincie Zuid-Holland. De ODMH heeft vier afdelingen; bouw- en woningtoezicht, bedrijven, expertise en bedrijfsvoering.