Adviseur Duurzaamheid

Gepubliceerd op 2 juli 2019

Zorg jij ervoor dat de eerste wijken van het aardgas af gaan? Zet jij jouw kennis en ervaring in om gemeentelijk beleid te vertalen naar concrete, duurzame projecten? Ben jij de duurzaamheids­­vraagbaak bij één van onze zes gemeenten? Weet jij makkelijk een netwerk op te bouwen? Dan heeft ons team Duurzaamheid te Gouda per direct plek voor jou als

Ervaren adviseur duurzaamheid

(duurzaamheidsambassadeur)

32 uur

Het team Duurzaamheid bestaat uit 15 mensen die werken aan duurzaamheid en natuur- en milieueducatie. Met ons team ondersteunen we als kennisinstituut onze klantgemeenten en provincie bij het uitvoeren van hun duurzaamheidsbeleid.

Wat ga je doen als duurzaamheidsambassadeur?

Als duurzaamheidsambassadeur opereer je voor een jouw gemeente als spin in het web. Jij ben het aanspreekpunt voor alle projecten over duurzaamheid van de ODMH. Ook ben je voor hen een belangrijke bron van kennis en ervaringen uit de rest van de regio.

Verder zorg je dat jouw gemeente op de hoogte is van de planning en resultaten van de lopende projecten. Je werkt daarom een à twee dagen per week op het gemeentekantoor.

Je voert daar zelf projecten uit en coördineert en bewaakt de werkzaamheden van andere collega’s die je inschakelt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • het begeleiden van gesprekken met belanghebbenden over het afkoppelen van het aardgasnet;
 • het ondersteunen van postcoderoos-projecten;
 • begeleiden van windenergie-initiatieven vanuit de gemeente;
 • het stimuleren van verduurzaming van sportaccommodaties.

Naast projecten in je eigen gemeente werk je ook mee aan projecten voor je collega-ambassadeurs en aan regionale projecten. Welke projecten jij gaat uitvoeren hangt onder andere af van de wensen van de gemeente(n), kennis en ervaring die jij meebrengt.

Jouw kwaliteiten

Jij weet onderwerpen te verbinden en kunt projecten opschalen en verbreden van de ene gemeente naar de andere. Je signaleert tijdig knelpunten en draagt oplossingen aan. Hierbij vergeet je nooit onze twee belangrijkste sleutelwoorden: kwaliteit en klantvriendelijkheid. Je stapt moeiteloos op mensen af en weet op een enthousiaste en heldere manier presentaties te geven.

Daarnaast vragen wij het volgende:

 • Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Ruime ervaring (> 3 jaar) met projectmatig werken en duurzaamheidsvraagstukken;
 • Relevante kennis van duurzaamheid in de breedte en van energie in het bijzonder;
 • Een goede bestuurlijke en organisatiesensitiviteit.

Wat bieden wij jou

 • Een veelzijdige functie met veel verantwoordelijkheid en ruimte in een informele organisatie van ongeveer 200 medewerkers die zich inzetten voor een betere leefomgeving;
 • Een salaris van maximaal € 4225,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar een uitloopschaal is mogelijk;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, reiskostenvergoeding en een individueel keuze budget van 17,05%;
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een gezondheidsdag, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest;
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en hebben daar goede regelingen voor.

We beschikken over parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan door jouw cv en een motivatiebrief te mailen naar solliciteren@odmh.nl. .

Heb je vragen?

Heb je nog vragen neem dan contact op met Marcel Langeveld, teamleider Duurzaamheid, telefoonnummer 088-5450293 / 06-13436711.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

De ODMH draagt bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving.

Dit doen we door milieutaken in de hele regio en bouw- en woningtoezichttaken in een gedeelte ervan uit te voeren in opdracht van de regiogemeenten en de provincie Zuid-Holland. De ODMH heeft vier afdelingen; bouw- en woningtoezicht, bedrijven, expertise en bedrijfsvoering.