De ODMH is op zoek naar...

Gepubliceerd op 22 augustus 2018

Vergunningen zijn voor bedrijven van groot belang. Als vergunningverlener bij de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) in Gouda schrijf je vergunningen voor agrarische bedrijven maar ook voor middelzware industriële bedrijven. Hou jij van diversiteit en kom je graag in contact met zeer uiteenlopende bedrijven? Solliciteer dan naar de functie van:

Vergunningverlener milieu

32 – 36 uur per week

Het team vergunningverlening van de ODMH bestaat uit 6 ervaren collega’s. In onze groene regio verzorgen wij veelal vergunningen voor (intensieve) veehouderij en glastuinbouw maar ook voor middelzware industrie. Daar waar de standaardregelgeving tekort schiet leveren we maatwerk. In overleg met gemeenten en bedrijven adviseren we over de mogelijkheden voor vergunningverlening en bij bestemmingsplannen.

Wat ga je doen?

 • Je bent dossier-eigenaar en verantwoordelijk voor het tijdig en adequaat afhandelen van de vergunningaanvraag.
 • Je stelt vergunningen op voor een grote diversiteit aan bedrijven maar je specialisatie is agrarisch.
 • Je hebt oog voor omgevingsfactoren zoals veiligheid, assimilatiebelichting, geur- en geluidsaspecten, natuurgebieden en bewoning en je stemt je eisenpakket hierop af.
 • Door met de aanvrager in gesprek te gaan leer je het bedrijf kennen zodat de afhandeling van de vergunningaanvraag soepel verloopt.

Jouw kwaliteiten

 • Inlevingsvermogen: Je kunt je goed inleven in het standpunt van een ander. Je hebt sterke luistervaardigheden, stelt open vragen en je hebt begrip voor tegengestelde belangen. Zo ben je een prettige gesprekspartner voor vertegenwoordigers van grote en kleine bedrijven, inwoners en wethouders.
 • Oplossingsgericht: Je bekijkt de vergunningaanvraag vanuit het uitgangspunt: elk probleem biedt mogelijkheden voor het vinden van oplossingen.
 • Bruggenbouwer: Je legt snel verbinding met collega’s van andere vakgebieden bij de ODMH, waardoor je over alle expertise beschikt om een goed vergunning op te kunnen stellen.

Wij vragen

 • Een HBO werk- en denkniveau met affiniteit voor milieu.
 • Een aantal jaren relevante werkervaring. Heb je een milieukundige opleiding afgerond maar nog weinig vergunningen opgesteld? Ook dan word je ook uitgenodigd om te solliciteren. Bij ons krijg je de kans om je verder te ontwikkelen. Je volgt met plezier de benodigde cursussen.

Wij bieden

 • Een interessante functie met een breed werkterrein waarin je de ruimte krijgt je verder te ontwikkelen.
 • Een salaris van maximaal € 4225,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van relevante werkervaring. Op termijn is het mogelijk om in aanmerking te komen voor de uitloopschaal, schaal 10A.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, opleidingen en een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto (gratis parkeren). Wij bieden een uitstekende woon-werkvergoeding.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan uiterlijk 22 september 2018 door jouw cv en een motivatie te mailen naar solliciteren@odmh.nl.

De sollicitatieprocedure:

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 3 en 11 oktober 2018.

Vragen?

Heb je nog vragen over de functie neem dan contact op met Gert van den Toren, teamleider, 088 54 50 483 of 06 234 35 199.
Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure met Inge Langenkamp, P&O adviseur, 088 54 50 375 of 06 124 77 042.