De ODMH is op zoek naar .....

Gepubliceerd op 25 juli 2018

Duurzaamheid is een speerpunt bij de ODHM, net als bij veel andere partijen, en natuur- en milieueducatie (NME) is een belangrijke pijler. Ga jij vanuit dat vakgebied jeugd en volwassenen in de regio Midden-Holland enthousiast maken voor natuur en duurzaamheid? Kun jij vanuit jouw kennis en ervaring ook nieuwe NME-projecten opzetten? Dan heeft ons team Duurzaamheid per september 2018 plek voor jou als

Specialist Natuur- en milieueducatie
(24 uur per week).

Tijdelijk; september tot en met december 2018, met mogelijkheid tot verlenging in 2019

Bij ons team werken 15 collega’s aan duurzaamheid en natuur- en milieueducatie. We ondersteunen onze klantgemeenten en de Provincie Zuid-Holland bij het uitvoeren van hun duurzaamheidsbeleid. Samen met onze duurzaamheidsambassadeur zit je bij hen aan tafel om hieraan mee te werken. Bovendien overleg je regelmatig met de collega’s van het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie (CNME) de Zwanebloem. Bijvoorbeeld over de benadering van basisscholen of lesmaterialen.

Wat is jouw uitdaging als specialist Natuur- en milieueducatie?

 • je voert NME projecten uit en leidt deze ook;
 • je bedenkt niet alleen nieuwe projecten maar zet deze zo op dat onze klantgemeenten hier enthousiast over zijn;
 • je zorgt ervoor dat het effect van deze projecten zichtbaar is.

Projecten die je gaat uitvoeren

 • je leidt vrijwilligers op en begeleidt ze zodat zij bewoners kunnen helpen energiezuiniger te leven (energiecoaches);
 • je organiseert een kinderklimaattop voor één of meer klantgemeenten;
 • je treft voorbereidingen voor een duurzaamheidswedstrijd voor scholieren op het voortgezet onderwijs in 2019.

Wij zoeken een specialist Natuur- en milieueducatie met

 • minimaal 2 jaar ervaring met NME-projecten, bij voorkeur als projectleider;
 • een relevante, afgeronde hbo- of wo-opleiding (bijvoorbeeld Biologie of Pabo);
 • gevoel voor werken in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Je staat voor kwaliteit en werkt gestructureerd. Je weet scholieren, vrijwilligers en gemeenten te enthousiasmeren voor deelname en samenwerking aan projecten. Je hebt geen moeite om op mensen af te stappen en je kunt met enthousiasme een heldere presentatie geven. Uiteraard heb je een goede schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal.

Wat bieden wij jou?

 • Een plek om jouw kennis en enthousiasme voor natuur en duurzaamheid over te dragen aan jong en oud in onze regio;
 • een team van duurzaamheids- en NME-professionals waar je mee kunt sparren en samenwerken;
 • een tijdelijke aanstelling (op basis van een payrollconstructie) tot het einde van het jaar, met de mogelijkheid tot verlenging in 2019;
 • een salaris van maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • een ontzettend leuke functie in een professionele omgeving waarin veel ruimte is voor persoonlijke groei en eigen initiatief!

Werken bij de ODMH

betekent werken in een jonge en ambitieuze overheidsorganisatie, goede arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden, ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en een breed takenpakket waar groei in zit. De ODMH draagt bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving.  Dit doen we door milieutaken en bouw- en woningtoezicht-taken uit te voeren in opdracht van de regiogemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan uiterlijk woensdag 22 augustus door jouw cv en een motivatie te mailen naar solliciteren@odmh.nl. De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 31 augustus.

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan tot en met vrijdag 27 juli contact op met Marcel Langeveld, teamleider Duurzaamheid 088 - 545 02 93 of  
06 13-43 67 11. Daarna is Ruth Noorduyn, beleidsadviseur duurzaamheid, beschikbaar om vragen te beantwoorden via 088 545 03 80 of 06 126 753 67.

Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure met Liesbeth van der Poel, p&o adviseur 088 - 54 50 371 / 088 - 54 50 301.