Nationale Archeologiedagen

Gepubliceerd op 2 oktober 2018

Van 12 tot en met 14 oktober zijn de Nationale Archeologiedagen. De Archeologiedagen zijn drie dagen in het jaar waarop een groot publiek kennis kan maken met alle aspecten die de Nederlandse archeologie zo leuk maken.

De dagen brengen het verleden tot leven, vertellen het verhaal van vroeger en zijn een unieke gelegenheid om eens mee te kijken wat er allemaal in de Nederlandse bodem verborgen zit. Ook in de regio Midden-Holland zijn diverse activiteiten te doen en locaties te bezichtigen.

Een van die activiteiten heeft de ODMH samen met de gemeente Alphen aan den Rijn en RAAP (archeologisch adviescentrum) georganiseerd. Tijdens deze activiteit kun je kijkje in de keuken nemen bij het proefsleuvenonderzoek naar de Romeinse Limesweg. Wat houdt dit precies in, en wat wordt er gevonden?

De ODMH ondersteunt zijn regiogemeenten zodat onze bodem geschikt is èn blijft om op te wonen, te werken, te recreëren en te produceren voor huidige en toekomstige generaties. Tevens zorgen we voor behoud van archeologisch erfgoed.