Minisymposium ‘Wet milieubeheer, de omgekeerde bewijslast’

Gepubliceerd op 14 maart 2019

De omgekeerde bewijslast: bent ú er al klaar voor? Vanaf 1 juli 2019 bent u namelijk verplicht zelf aan te tonen dat u voldoet aan de regels van de Wet milieubeheer. Alle bedrijven in Nederland die meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 gas verbruiken, krijgen ermee te maken. Dat zijn zo’n 2500 bedrijven in het werkgebied van de Omgevingsdienst Midden-Holland.

Controle? Of liever hulp?

Omdat het om nieuwe wetgeving gaat, hebben nog niet alle bedrijven kennis in huis over de mogelijke en relevante energiebesparende maatregelen en de uitvoering daarvan. Die bedrijven hebben meer aan hulp bij de keuze van maatregelen dan aan controle op de uitvoering ervan.

Daarom wordt er op 28 maart a.s. een minisymposium georganiseerd in De Goudse Schouwburg. Daar krijgt u alle informatie over de aanpassing van de Wet milieubeheer. Bovendien vertellen enkele regionale ondernemers u over hun ervaringen en de positieve (financiële) effecten. Verder hoort u over het aanbod van de ODMH om u te ondersteunen bij de uitvoering van uw verplichting, en leert u hoe u mogelijk voordeel uit de wet kunt halen door bijvoorbeeld een innovatieve aanpak of slimme samenwerking.

Deelnemen?

Het minisymposium wordt georganiseerd door de gemeenten en duurzaamheidsplatforms in het werkgebied van de Omgevingsdienst Midden-Holland, in samenwerking met de ODMH.
Hoofdspreker is Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad. Deelname is gratis, meldt u zich wel van tevoren aan.

Programma en aanmelden