Gezocht: Projectleider Energiebesparing

Gepubliceerd op 31 oktober 2018

Duurzaamheid en energiebesparing worden steeds belangrijker. De ODMH in Gouda heeft een vooraanstaande positie als het gaat om duurzaamheid en energiebesparing bij bedrijven. Ben jij een ervaren projectleider op het gebied van energie en/of duurzaamheid en wil jij ons energieteam versterken?

Hou je van zeer gevarieerde werkzaamheden, pak je graag zelfstandig projecten op en zie je ‘energiebesparende maatregelen’ als een uitdaging?

Solliciteer dan naar de functie van:

Projectleider Energiebesparing

32 - 36 uur per week

Het energieteam bestaat momenteel uit 3 collega’s die met enthousiasme uitvoering geven aan het thema energiebesparing bij bedrijven. We adviseren bedrijven over energiebesparende maatregelen en waar nodig vervullen we ook onze toezichthoudende rol.

Wij zijn deskundig en gedreven en zijn er trots op om te werken bij een open organisatie van ongeveer 200 medewerkers die zich inzetten voor een betere leefomgeving. Bij de ODMH zijn er geen muren tussen teams of afdelingen en het gebruik van elkaars expertise vinden wij vanzelfsprekend en inspirerend.

Wat ga je doen?

 • In samenspraak met onze gemeenten en afhankelijk van de landelijke ontwikkelingen geef jij vorm aan energieprojecten die aansluiten bij de collegeprogramma’s van de gemeenten in onze regio. De ene keer pak je het branchegericht aan maar bij een ander project is een gebiedsgerichte aanpak effectiever.
 • Binnen het energieteam vervul je een sturende rol. Je bent in grote mate betrokken bij het werkveld en samen met je collega’s zorg je voor een gestructureerde aanpak van de werkzaamheden. Je gaat regelmatig mee met energiecontroles om het gevoel met de praktijk te (be)houden. Hierbij fungeer je als klankbord voor je teamgenoten.
 • Je hebt het totaaloverzicht van de lopende projecten inclusief eventuele subsidies. Bij een nieuw project organiseer jij de werkverdeling binnen het team.
 • Naast energieprojecten voer je ook projecten uit op andere vakgebieden. Je schrijft heldere en gestructureerde projectplannen en uitvoeringsbeleid.
 • Je vertegenwoordigt de ODMH bij lokale, regionale en landelijke overleggen op het gebied van energie. Je bent op de hoogte van wetswijzigingen en informeert de gemeenten hierover.

Jouw kwaliteiten

 • Zelfstandigheid en vernieuwingskracht
  Wanneer je een energieproject start heb jij het lef om met vernieuwende ideeën te komen. Uiteraard heb je de mogelijkheden dan al goed in beeld. Je houdt van pionieren, werkt zelfstandig en je weet precies de juiste mensen erbij te betrekken.
 • Adviseren en enthousiasmeren
  Je geeft regelmatig presentaties voor het bedrijfsleven en gemeenten op bijeenkomsten die je soms ook zelf georganiseerd hebt. Je hebt een visie op energiebesparing bij onderwerpen zoals CV- en koelinstallaties, verlichting, reductie van warmteverlies en luchtbehandeling en je vertelt hierover op stimulerende en heldere wijze.
 • Netwerken en communiceren
  Je bouwt en onderhoudt zowel intern als extern een netwerk op. Je brengt partijen bij elkaar, verstrekt informatie en stimuleert de samenwerking om het gemeenschappelijke doel te bereiken. Je hebt goede luistervaardigheden en je hebt begrip voor tegengestelde belangen. Zo ben je een prettige gesprekspartner voor vertegenwoordigers van bedrijven, milieudeskundigen bij gemeenten en het Rijk en uiteraard voor je collega’s.

Wij vragen

 • Een HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Ervaring met aansturing van projecten op het gebied van energie en/of duurzaamheid
 • Passie voor en kennis van energiebesparing bij bedrijven.

Wij bieden

 • Een veelzijdige functie bij een professionele organisatie waar veel ruimte is voor persoonlijke groei en eigen initiatief!
 • Een aanstelling voor de duur van twee jaar, met perspectief op een aanstelling voor onbepaalde tijd.
 • Een salaris van maximaal € 4541,- bruto per maand (schaal 10A) bij een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van relevante werkervaring. Op termijn is het mogelijk om in aanmerking te komen voor de uitloopschaal, schaal 11.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, opleidingen en een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto (gratis parkeren). Wij bieden een uitstekende woon-werkvergoeding.

Ben je enthousiast?

Stuur dan vóór 30 november 2018 een gemotiveerde sollicitatie met CV aan Marie Louise Henket, via de mail solliciteren@odmh.nl.

De sollicitatieprocedure:

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 13 (eerste gesprekken) en 18 (tweede gesprekken) november 2018 .

Heb je vragen?

Heb je nog vragen over de functieneem dan contact op met Caroline Demmendal, teamleider Handhaving Noord , (088 - 54 50 372 of 06 13 590519).

Bel voor informatie over de sollicitatieproceduremet Marie Louise Henket, P&O-adviseur (088 - 54 50 301).