Denk jij buiten de gebaande paden?

Gepubliceerd op 17 december 2018

Door de sterke interactie van de bodem en haar omgeving staan bodemvraagstukken nooit op zichzelf en is de problematiek dynamisch en uitdagend. Daarom is het kennisniveau van de bodemadviseurs van de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) in Gouda van een hoog niveau. Wil jij ons deskundige team Bodem & Archeologie versterken? Hou je van diversiteit, pak je graag zelfstandig projecten aan en is ‘bodem’ jouw passie?

Solliciteer dan naar de functie van:

Adviseur Bodem

28 - 30 uur per week

Binnen de afdeling Expertise zijn twee teams op het gebied van Bodem & Archeologie met totaal ongeveer 20 medewerkers. De teams hebben veel kennis en kwaliteit in huis en nemen binnen de overheidswereld een vooraanstaande positie in. En daar zijn we trots op!

Bij de ODMH zijn er geen muren tussen teams of afdelingen en het gebruik van elkaars expertise vinden wij vanzelfsprekend en inspirerend.

Wat ga de doen

 • Je pakt zelfstandig en projectmatig nieuwe bodemvraagstukken op en je weet precies de juiste mensen hierbij te betrekken.
 • Veranderende regelgeving (zoals de Omgevingswet) en signalen uit de samenleving (zoals de thema’s diffuse loodverontreiniging, rubbergranulaat, bodemdaling en klimaatadaptatie) hebben effect op het dagelijks werk. Jouw taak is het om de verschillende belangen en effecten hiervan te onderkennen en op te anticiperen. Deze projecten hebben doorgaans een brede scope en vragen om nauwe samenwerking met gemeenten en provincie.
 • Je vervult een adviesrol bij ruimtelijke plannen waarbij de ondergrond betrokken is en je organiseert integrale aanpak van bodemverontreinigingen. Jouw technische kennis van o.a. bodemgesteldheid en het gedrag van grondwater is hierbij van groot belang.
 • Verder adviseer je over bodemvraagstukken in het kader van de Wet bodembescherming, de Woningwet en de Wet milieubeheer.

Jouw kwaliteiten

 • Vernieuwingskracht: Wanneer nieuwe zeer bedreigende stoffen zich aandienen, heb jij het lef om oplossingen te bedenken buiten de gebaande paden. Zelfstandig pak je zo’n nieuw project op, onderzoekt de mogelijkheden en je hebt de antwoorden al paraat voordat er vragen over gesteld worden. Uiteraard heb je alle mogelijke risico’s goed in beeld.
 • Inlevingsvermogen en omgevingsbewust: Je kunt je goed inleven in de ander en dus weet je goed te anticiperen op de verwachtingen en de wensen van onze opdrachtgevers en andere partijen. Met jouw adviezen omschrijf je de mogelijkheden en voorwaarden waardoor een goede belangenafweging kan worden gemaakt.
 • Verbinder: Je weet ingewikkelde materie, zowel mondeling als schriftelijk, helder over te brengen. Zo ben je een prettige gesprekspartner voor collega’s, vertegenwoordigers van bedrijven, bodemdeskundigen en wethouders.

Wij vragen

 • Je herkent jezelf in de gevraagde kwaliteiten en beschikt over een relevante milieu- of civieltechnische opleiding op HBO/WO niveau met een aantal jaren werkervaring op het gebied van bodem.

Wij bieden

 • Een veelzijdige functie in een open organisatie van ongeveer 200 medewerkers die zich inzetten voor een betere leefomgeving.
 • Een plek in een hecht team met ruimte voor eigen initiatief.
 • Een salaris van maximaal € 4225,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van relevante werkervaring. Op termijn is het mogelijk om in aanmerking te komen voor de uitloopschaal, schaal 10A.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, opleidingen en een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto (gratis parkeren). Wij bieden een uitstekende woon-werkvergoeding.

Ben je enthousiast

Stuur dan een gemotiveerde sollicitatie met CV aan Liesbeth van der Poel, via solliciteren@odmh.nl.

Heb je vragen

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Marieke Koek, teamleider Bodem (088 - 54 50 399 of 06 - 54 39 41 26).