Bezoek wethouders aan CNME De Zwanebloem

Gepubliceerd op 21 november 2018

Onlangs hebben de wethouders Duurzaamheid van Waddinxveen (mevrouw Atzema) en Zuidplas (de heer Verbeek) een bezoek gebracht aan het Centrum voor Natuur en Milieueducatie (CNME) De Zwanebloem in Gouda. Tijdens dit bezoek hebben de medewerkers van De Zwanebloem de wethouders geïnformeerd over de werkzaamheden van De Zwanebloem.

De Zwanebloem biedt regelmatig de gelegenheid aan de wethouders uit onze regio om nader kennis te maken met de werkzaamheden van De Zwanebloem. Een van de mogelijkheden is dan om een les bij te wonen van een school uit hun gemeente. Beide wethouders hebben gebruik gemaakt van dit aanbod en in dit geval was het onderwerp van de les de herfst. Wat gebeurt allemaal in de natuur tijdens de herfst en hoe spelen de diverse dieren daarop in?

Wel en wee van De Zwanebloem

Tijdens deze ‘ontmoetingen’ informeert CNME De Zwanebloem de wethouders ook over het wel en wee van De Zwanebloem en de betekenis daarvan voor onder ander de basisscholen in de regio. Er is dan ook aandacht voor het jaarprogramma en welke projecten van De Zwanebloem en het team Duurzaamheid gaan doen/hebben gedaan in de betreffende gemeente.

Betrokken blijven

Op deze manier blijft de betreffende gemeente betrokken bij de werkzaamheden van De Zwanebloem en zien hoe Natuur- en Milieueducatie beleidsdoelen van hun gemeente kunnen versterken.