Controles vuurwerkverkooppunten 2017

Gepubliceerd op 7 december 2017

Elk jaar controleert de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) samen met de brandweer in oktober, november en december alle vuurwerkverkooppunten in de regio Midden-Holland. Als de verkooppunten voldoen aan eisen van het Vuurwerkbesluit dan mag het bedrijf tijdens de vastgestelde verkoopdagen vuurwerk verkopen aan particulieren.

Veilige opslag

Vuurwerk moet onder speciale omstandigheden worden opgeslagen. Om veiligheidsrisico’s tot een minimum te beperken, mogen alleen bedrijven met een certificaat consumentenvuurwerk opslaan en verkopen. Dit certificaat geeft aan dat de volgende installaties zijn goedgekeurd: brandmeldinstallatie, alarm, ontruimingsinstallatie en sprinklerinstallatie. Tijdens de controles in oktober en november beoordelen de toezichthouders van de ODMH en de brandweer de inspectiecertificaten en de bouwkundige staat van de opslagen.

Vastgestelde verkoopdagen vuurwerk aan particulieren

In het Vuurwerkbesluit staat dat het verboden is om op zondag vuurwerk te verkopen. Omdat 31 december 2017 op een zondag valt, zijn dit jaar de verkoopdagen van donderdag 28 tot en met zaterdag 30 december. Het is dus verboden om op 31 december 2017 vuurwerk te verkopen! Degenen die dit verbod negeren kunnen rekenen op een fikse boete.


Vuurpijl