Nieuws

Steenbreek

ODMH goes green

Bij ODMH doen we van alles om inwoners van onze regio bewuster te maken van duurzaamheid. Tijdens ODMH GOES GREEN konden onze eigen medewerkers dat zelf ontdekken.

smart city

ODMH en Gouda smart city

MBO Rijnland in Gouda zocht een project waar hun 2e jaarsstudenten Smart Technology hun tanden in kunnen zetten. ODMH is geïnteresseerd in het opzetten van een netwerk dat de luchtkwaliteit meet. Dat is een match.

2018-08-23 Kaartlaag_Esri presentatie NolWitte_verkleind

Alles op de kaart bij de ODMH

Op woensdag 19 september geeft Nol Witte (ODMH) tijdens de Esri GIS Conferentie 2018 een keynote presentatie over hoe de ODMH zijn Geografisch Informatie Systeem (GIS) heeft ingebed in zijn informatievoorziening.

Limesweg 2

Limesweg, Unesco werelderfgoed?

De Oude Rijn vormde vroeger de noordgrens van het Romeinse Rijk en ten zuiden ervan liep de zogenaamde Limesweg. Deze Limesweg is op sommige plekken nog in de bodem aanwezig. Vanwege het grote historische belang, is het Rijk voornemens om de Romeinse Rijksgrens (de Limesweg, maar ook wachttorens en forten langs de route) in Nederland voor te dragen voor Unesco werelderfgoed.

Bedrijfsauto ODMH_verkleind

De ODMH is op zoek naar .....

.... een Toezichthouder milieu (industrie). Graag komen wij in contact met een toezichthouder of handhaver milieu die ervaring heeft met inspectie van industriële bedrijven, die toe is aan een volgende stap.

Wij zoeken jou!!

De ODMH is op zoek naar...

....een Vergunningverlener milieu. Als vergunningverlener bij de ODMH schrijf je vergunningen voor agrarische bedrijven en ook voor middelzware industriele bedrijven. Hou jij van diversiteit in je werk en kom je graag in contact met zeer uitlopende bedrijven. Reageer dan op deze vacature.

Interactieve Duurzaamheidskaart Waddinxveen_bewerkt

Interactieve kaart Duurzaamheidsacties Waddinxveen

De gemeente Waddinxveen heeft een interactieve kaart van haar duurzaamheidsacties in 2018 en 2019 in beeld gebracht. Daarop kunt u zien wat de gemeente aan Duurzaamheid doet in de komende twee jaren.

Natuurbrand

Mogelijke rem op afsteken vuurwerk en vreugdevuur

Het is al langere tijd droog in de natuur. Om te voorkomen dat er een tekort aan water ontstaat geldt er sinds enige weken een sproeiverbod (voor delen van Zuid-Holland). Er mag niet meer gesproeid worden met oppervlaktewater of drinkwater. Vanwege deze droogte is er een verhoogd risico op natuurbrand. Een dergelijke brand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen.

Interactieve Windkaart

Online Windkaart geeft inzicht in ontwikkeling windparken in Zuid-Holland

Circa 150 Zuid-Hollandse windturbines hebben nu een capaciteit van circa 350 MW, de helft van de windopgave voor 2020. Wind als energiebron levert een belangrijke bijdrage aan het verduurzamen van het energieverbruik in Zuid-Holland. Alle provincies hebben met het Rijk afgesproken om gezamenlijk 6.000 MW aan windenergie op land te realiseren voor eind 2020. De ambitie voor Zuid-Holland is om hiervan 735,5 MW aan windenergie te plaatsen.