naamloos

Het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie (CNME) ‘De Zwanebloem’ is een onderdeel van de Omgevingsdienst Midden-Holland en stimuleert duurzaam denken en handelen bij leerlingen op de basisschool.

‘De Zwanebloem’ bevindt zich in de Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ aan de Bloemendaalseweg 34a te Gouda (eerste etage).
Daar is ons kantoor van waaruit wij de uitleen van materialen organiseren. Wij hebben hier een grote leszolder waar natuur- en milieu lessen worden gegeven. Ook worden er lessen bij de scholen verzorgd door Watersnip Natuuractiviteiten.

Jaarlijks maken ongeveer 1000 groepen leerlingen gebruik van de materialen en/of doen mee aan de lessen. Het aanbod van ‘CNME De Zwanebloem’  kunt u hier vinden.
Via GroenGelinkt kunt u het landelijk milieueducatie aanbod vinden.

Natuur en Milieu Punt
De Brede School Gouda, CNME ‘De Zwanebloem’, de gemeente Gouda en de IVN hebben de handen ineen geslagen wat betreft natuur- en milieueducatie in Gouda. Onder de noemer ‘Natuur en Milieu Punt’ hebben zij het aanbod aan natuur- en milieuactiviteiten in kaart gebracht en gebundeld op www.natuurenmilieupunt.nl. Op deze website vindt u ook ons jaarprogramma en andere informatie over ons aanbod en de activiteiten voor natuur- en milieueducatie.
U kunt reserveringen doen via www.natuurenmilieupunt.nl.

Lenen van lesmaterialen
Op maandag en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur kunt u bij ‘De Zwanebloem’ lesmaterialen ophalen en terugbrengen. Wilt u het lesmateriaal eerst bekijken, maak dan een afspraak met ons.

Nog vragen?
Wilt u (meer) informatie over De Zwanebloem bel dan naar 0182  57 20 33 of neem via zwanebloem@odmh.nl contact met ons op.