De Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) draagt bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving.
Dit doen we door milieutaken in de hele regio en bouw- en woningtoezichttaken in een deel ervan uit te voeren in opdracht van de aangesloten gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Milieuvergunning of melding?
Particulier
In de meeste gevallen hoeft u als particulier de activiteiten (werkzaamheden) die u uitvoert, niet bij ons te melden. Echter, voert u activiteiten uit die eerder bedrijfsmatig dan hobbymatig zijn, dan bent u misschien verplicht dit te melden. Weet u niet zeker of u uw hobby bedrijfsmatig uitvoert, neem dan contact met ons op.

Een milieuvergunning vraagt u aan door middel van een aanvraag voor een omgevingsvergunning. Wilt u meer weten over wanneer u een omgevingsvergunning dient aan te vragen, klik dan hier.

Bedrijven
Soms heeft een bedrijf een milieuvergunning nodig, maar meestal is het voldoende als het bedrijf een aantal gegevens bij de ODMH meldt (=milieumelding). In dat geval gelden er voor een bedrijf of instelling algemene milieuregels, klik hier voor meer informatie daarover.
Wilt u weten of een bedrijf/instelling meldings- of vergunningplichtig is? Raadpleeg dan het Activiteitenbesluit Internetmodule of de Vergunningencheck.

Heeft u  nog vragen ?
Neem dan contact op met de ODMH, telefoon 088 54 50 000. U kunt vragen naar een medewerker Milieuvergunningen.